kokosové cukroví na plechu s karamelem
Potřebné ingredience
- 8 bílků, 35dkg cukr krupice, špetka soli
- 1 kokos 200g, 10dkg hladká mouka
- 1 uvařené (2hod) Salko, 1 máslo
- 1 čoko poleva v sáčku
Postup přípravy
Krém: 1 vychladlé zkaramelizované salko vyšlehat s máslem, kdo má rád, může dát ne 1, ale 1 a půl másla, krém bude mastnější a bude ho trochu více. Krémem potřít vychladlé těsto a dát čokoládovou polevu. Můžeme použít hotovou (nebo 1 čok. na vaření + trochu lukany +2 lžíce studeného mléka). Vychladlý zákusek můžeme nakrájet na malé obdélníčky 1,5x3cm nebo zákusek nakrájet na velké řezy jen tak pro vhodou příležitost. Je to opravdu vynikající svateční pochoutka.
8 bílků, 35dkg cukr krupice, špetka soli, to vše vyšlehat nad párou, pak přidat 200g kokosu a 10dkg hladké mouky
Péct pomalu na 170C na vymazaném a vysypaném plechu, ne na peč. papíře, pak se to lepí!
Krém: 1 vychladlé zkaramelizované salko (vaříme 2 hod.) vyšlehat s máslem, kdo má rád, může dát ne 1, ale 1 a půl másla, krém bude mastnější a bude i vyšší. Krémem potřít vychladlé těsto
Dát čokoládovou polevu. Můžeme použít hotovou (nebo 1 čok. na vaření + trochu lukany + 2 lžíce studeného mléka).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé