Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Celozrnný chléb s ovesnými vločkami (bez domácí pekárny)

0.0
Celozrnný chléb s ovesnými vločkami (bez domácí pekárny)

Potřebné ingredience

Na 1 bochník potřebujeme: 400 g pšeničné celozrnné mouky, 100 g hladké mouky, 80 g sójové hladké plnotučné mouky, 80 g ovesných vloček, 30 g čerstvého droždí, 250 ml vlahého mléka, 80 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička soli, špetka cukru

Postup přípravy

Všechny druhy mouky, ovesné vločky, sůl a kmín smícháme. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme trochu vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce, po částech olej a mléko (případně trochu vody) a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.

Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme nádobu s horkou vodou. Chléb upravíme do chlebíčkové formy a pečeme prvních 15 min. při počáteční teplotě. Troubu neotvíráme! Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 - 35 min. Troubu vypneme a chléb necháme ještě 10 min. dojít.

Po vyjmutí z trouby potřeme studenou vodou, přikryjeme utěrkou a necháme zchladnout.


TIP: Do těsta můžeme vmíchat 50 g nasucho opraženého lněného semínka.

Opečený chlebík s pomazánkou (vajíčko natvrdo, brokolice, 1 tavený sýr, bazalkové pesto)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 18. 9. 2008, 10:00
Konečně nějaký chlebík bez pekárny (Y), já ji totiž nemám ;-). A ta pomazánka, fantazie :-p, tu brokolici dáváš vařenou? *-)
alfleila 18. 9. 2008, 20:34
@kalimera Nic si z toho nedělej, já pekárnu taky nemám, že bychom byly dvě ? ;-) Tu brokolici jen chviličku povařím, aby byla ještě křupavá!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie