(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Sedmihradské vrstvené zelí
Potřebné ingredience
600 g mletého vepřového masa
1,5 kg kyselého zelí
300 g anglické slaniny
300 g debrecínské či podobné pikantní klobásy
200 g cibule
120 g rýže
150 g sádla
6 dcl kyselé smetany
stroužek česneku, paprika, sůl
Postup přípravy
Zelí dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme kůži z anglické slaniny a vaříme doměkka.
Rýži uvaříme ve slané vodě.
Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme, opaprikujeme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu opečeme spolu s plátky klobásky.
Vhodnou zapékací nádobu vymažeme sádlem a vrstvíme:
- zelí
- slanina s klobásou
- zelí
- polijeme částí smetany
- rýže
- maso
- zelí
a tak pokračujeme, pokud máme co vrstvit.
Poslední vrstva je zelí. Zalijeme smetanou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na cca 45 minut do středně vyhřáté trouby.
Rýži uvaříme ve slané vodě.
Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme, opaprikujeme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu opečeme spolu s plátky klobásky.
Vhodnou zapékací nádobu vymažeme sádlem a vrstvíme:
- zelí
- slanina s klobásou
- zelí
- polijeme částí smetany
- rýže
- maso
- zelí
a tak pokračujeme, pokud máme co vrstvit.
Poslední vrstva je zelí. Zalijeme smetanou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na cca 45 minut do středně vyhřáté trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé