(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Fusilli puncinella
Potřebné ingredience
300 g těstovin(nejlépe panzani vrtule-fusilli)
1 motýlek kuřecích prs
4-5 stroužků česneku
sterilovaný hrášek
kari koření
bílé víno
smetana 13%
strouhaný sýr(stačí eidam)
sůl,pepř,olej
Postup přípravy
Na pánvi a oleji si osmahneme prsa,jenom krátce,nesmějí chytnout barvu,jenom,aby byly měkké.Opepříme,přidáme prolisovaný česnek.Přidáme hrášek,minutu osmahneme,zasypeme kari kořením,opět minutku osmahneme.Osolíme,zalijeme trochou bílého vínka pro zvýraznění chuti(malinko,u nás je jí i náš 5letý syn),chvilinku probubláme a přidáme celou smetanu.Necháme probublat,případně dosolíme,dopepříme.
Mezitím jsme si uvařili těstoviny,slijeme a přidáme do pánve se směsí.Promícháme,necháme chvíli provařit pro spojení chutí.....a je hotovo.Já mám radši víc omáčky,manžel sušší,každý jak má rád.Nandáme na talíř,tam posypeme strouhaným sýrem,dáme do mikrovlnky na minutu roztát a podáváme.Je to super rychlovka,maximálně na půl hoďky i s přípravou,syn to miluje.Jím to v naší oblíbené pizzerii,měli tam vypsané ingredience a dělala jsem i bez vína a popravdě,nebylo to ono,trochu ho být musí.DOBROU CHUŤ!
Mezitím jsme si uvařili těstoviny,slijeme a přidáme do pánve se směsí.Promícháme,necháme chvíli provařit pro spojení chutí.....a je hotovo.Já mám radši víc omáčky,manžel sušší,každý jak má rád.Nandáme na talíř,tam posypeme strouhaným sýrem,dáme do mikrovlnky na minutu roztát a podáváme.Je to super rychlovka,maximálně na půl hoďky i s přípravou,syn to miluje.Jím to v naší oblíbené pizzerii,měli tam vypsané ingredience a dělala jsem i bez vína a popravdě,nebylo to ono,trochu ho být musí.DOBROU CHUŤ!
všechno už smíchané...z tohoto množství jsme se najedli my se synem a malinká porce ještě zbyla.Takže pro 2 dospělé a 2 děti
nandané na talíři se sýrem...šup do mikrovlnky prohřát a roztéct sýr
a můžeme jíst
a sladká tečka na závěr v italském duchu...zmrzlinka tiramisu-fakt výborná
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé