(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
kuřecí paprikáš
Potřebné ingredience
0,75 kg kuřete, na díly ročleněného
2 lžíce sádla
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky česneku, utřeného
1 ½ lžíce sladké papriky
0,25 l vývaru
2 lžíce mouky
3,5 dl zakysané šlehačky
Postup přípravy
Osušte kuřecí díly a řádně osolte.
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte cibuli, přidejte česnek a znovu osmahněte.
Sundejte s ohně, vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, přidejte vývar, uveďte do varu a rozpusťte vše na hrnci usazené. Vraťte díly kuřete zpět do hrnce, přiveďte znovu do varu a zvolna duste až je maso měkké, (20 – 30 minut).Když do něj píchnete nožem, šťáva nesmí být krvavá.
Vyndejte kuřata, do hrnce vlijte směs mouky a zakysané šlehačky, a povařte zvolna 6 – 8 minut, nebo až se to vše spojí. Vložte kuřata zpět do hrnce, znova prohřejte.
Doporučená příloha:
knedlíky, rýže
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte cibuli, přidejte česnek a znovu osmahněte.
Sundejte s ohně, vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, přidejte vývar, uveďte do varu a rozpusťte vše na hrnci usazené. Vraťte díly kuřete zpět do hrnce, přiveďte znovu do varu a zvolna duste až je maso měkké, (20 – 30 minut).Když do něj píchnete nožem, šťáva nesmí být krvavá.
Vyndejte kuřata, do hrnce vlijte směs mouky a zakysané šlehačky, a povařte zvolna 6 – 8 minut, nebo až se to vše spojí. Vložte kuřata zpět do hrnce, znova prohřejte.
Doporučená příloha:
knedlíky, rýže
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé