(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Ratatouille podle Auguste Gusteau
Potřebné ingredience
Lilek
5 lžíc oliv.oleje
cibule
červ. nebo zelenou papriku
2až 4 str. česneku
2 malé cuketky
4 rajčata
sůl, pepř dle chuti
3lžíce sekané čerstvé bazalky, nebo 2lžíčky sušené
parmazán(nebo jiný aromatický sýr dle chuti)
Postup přípravy
postup: Nakrájejte lilek na plátky, osolte, dejte do cedníku a nechte nad dřezem asi 1/2 hod. vypotit.
Pak ho propláchněte a vymačkejte šťávu.
Na větší pánvy rozehřejte olej a osmahněte na něm lilek, dokud neshnědne.
Přidejte nahrubo pokrájenou cibuli a papriku.Promíchejte.
Přidejte rozdrcený česnek, pokrájené cukety a oloupaná rajčata.
Přiklopte pokličkou a duste 15 až 30 minut. Dokud zelenina nezměkne.
Nakonec ochuťte solí a pepřem, vmíchejte bazalku a prohřejte.
Podávejte s rýží. Na závěr posypte sýrem.
Pak ho propláchněte a vymačkejte šťávu.
Na větší pánvy rozehřejte olej a osmahněte na něm lilek, dokud neshnědne.
Přidejte nahrubo pokrájenou cibuli a papriku.Promíchejte.
Přidejte rozdrcený česnek, pokrájené cukety a oloupaná rajčata.
Přiklopte pokličkou a duste 15 až 30 minut. Dokud zelenina nezměkne.
Nakonec ochuťte solí a pepřem, vmíchejte bazalku a prohřejte.
Podávejte s rýží. Na závěr posypte sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Dand
(upraveno)
24. 7. 2010, 11:22
Dobrý den, vyzkoušela jsem v týdnu Váš recept a je vynikající
, Ratatouille podle Vás dnes dělám podruhé - jen jako přílohu použiji místo rýže pohanku. Děkuji za inspiraci
už se těším jak si zase pochutnám
. Jitka






nahlásit

Arch.am
(upraveno)
25. 11. 2011, 9:45
@Dand
Dlouho jsem tu nebyla a moc mě Vaše zpráva potěšila, děkuji.
nahlásit