(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vepřový perkelt se šlehačkou
Potřebné ingredience
400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které rozťukneme a osolíme).
Necháme opéct po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, necháme osmahnout a vše za stálého míchání podléváme vývarem.
Papiňák uzavřeme a necháme maso udusit doměkka, asi 30-40 min.
Po otevření hrnce vmícháme do vařící se omáčky rajčatový protlak, prolisovaný česnek, případně dosolíme, nakonec zjemníme omáčku smetanou a krátce prohřejeme.
Necháme opéct po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, necháme osmahnout a vše za stálého míchání podléváme vývarem.
Papiňák uzavřeme a necháme maso udusit doměkka, asi 30-40 min.
Po otevření hrnce vmícháme do vařící se omáčky rajčatový protlak, prolisovaný česnek, případně dosolíme, nakonec zjemníme omáčku smetanou a krátce prohřejeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé