(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Maďarský perkelt
Potřebné ingredience
500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody
Postup přípravy
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř, olej a 2 lžíce mouky. Směs důkladně promícháme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, papriky na nakrájené na nudličky, rajčata na osminky a párek na kolečka. Nakonec přilijeme 1dll vody, přidáme 3 lžíce kečupu a rozdrobíme 1/2 kostky hovězího bujónu. Opět všechno důkladně promícháme.
Keramickou nádobu se směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h nebo na II. stupni 5h.
Dá se vařit i v normálním nádobí.. vaříme do měkka..
Keramickou nádobu se směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h nebo na II. stupni 5h.
Dá se vařit i v normálním nádobí.. vaříme do měkka..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé