(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Srnčí perkelt
Potřebné ingredience
700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.
Postup přípravy
Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, potom odstavíme hrnec z plotny, vše posypeme červenou paprikou a rychle promícháme, přidáme připravené srnčí maso, osolíme a dusíme pod pokličkou.
Podle potřeby stále podléváme trochou vody, aby se maso správně dusilo. Když je poloměkké, přidáme nadrobno pokrájené paprikové lusky a po 10-15 minutách také nakrájené rajčata.
Když je maso měkké, přidáme trochu červeného vína a ještě několik minut vaříme při mírné teplotě, aby vznikla jemná krémovitá omáčka.
Jako přílohu podáváme noky, vařené brambory nebo vaječné těstoviny.
Podle potřeby stále podléváme trochou vody, aby se maso správně dusilo. Když je poloměkké, přidáme nadrobno pokrájené paprikové lusky a po 10-15 minutách také nakrájené rajčata.
Když je maso měkké, přidáme trochu červeného vína a ještě několik minut vaříme při mírné teplotě, aby vznikla jemná krémovitá omáčka.
Jako přílohu podáváme noky, vařené brambory nebo vaječné těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
berunky
(upraveno)
17. 11. 2008, 12:46
Ivonko dnes jsme měli k obídku a všichni se mooooc oblizovali
nahlásit