Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb
Potřebné ingredience
1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.
Postup přípravy
Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky, zalijeme trochou vody a vaříme asi 30 minut. Nasolené porce ryby položíme na pekáč, polijeme předem připraveným základem a dusíme v troubě na středně silném ohni do měkka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cicmoši
(upraveno)
19. 12. 2006, 11:58
Tento pokrm sa správne volá ,,Halászle,, - inak by som vám chcela,len povedať, že do všetkých maďarských perkeltov / nie gulášov/ sa dáva do omáčok zavariť sladká smotana a štipka pálivej papriky. Všimla som si, že to nemáte ani u jedného maďarského perkeltu kt. uvádzate v recpetoch - čo je celkom na škodu, lebo tá chuť je s tou smotanou fakt lepšia......... Určite to tak je, mám strýka na maďaroch a vždy keď sme tam tak sa ideme do maďarska ,,napásť,, práve na tieto špeciálne maďarské perkelty a všade to dávajú zo smotanou a je to fakt labúúžo.......... o 100% chutnejšie