(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Maďarský vepřový perkelt
Potřebné ingredience
500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo
Postup přípravy
Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když jsou menší údajně lépe vynikne jeho chuť), které jsme předtím vložili do studené vody a vymáčíme. Kousky masa namočené předem do vody se prý lépe hodí k restování, protože nasáknou vodu a maso pak není tolik suché. No nevím, je to zajímavá informace, ale zkusíme to?? Maso restujeme s paprikou za stálého míchání. Kdyby se případně obsah hrnce přece jen připaloval, (proboha, snad jsme nešli právě teď telefonovat!), pak přidáme krapínek vody. Potom orestované maso zalijeme vodou nebo vývarem (stačí polévková kostka rozpuštěná ve vodě). Vaříme asi 30 minut až maso změkne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé