Zobrazit přihlášovací formulář

Patrový dort pro kamarádku k 30. narozeninám

0.0
Patrový dort pro kamarádku k 30. narozeninám

Potřebné ingredience

Korpus samozřejmě podle Dáši, promazáno máslovým krémem a dozdobeno broskvema a jahodama, potahovací hmota od Arielll. Doufám, že ho zítra převezu a bude se líbit.

jiné foto

.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ŠárkaKuch 12. 9. 2008, 22:49
Pavli, skvělý (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Moc se Ti povedl !!! (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
helulka 12. 9. 2008, 15:47
Kráááásný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (D)
Zrušený účet 12. 9. 2008, 8:35
Na to můžete vzít jed, že se líbit bude. (F) (F) (F)
aero-orion 11. 9. 2008, 20:36
(Y) (Y) (Y) (clamp)krásný dortík (F) (L)
hocky 11. 9. 2008, 20:34
Dortík nádhera ale ja bych vás chtěla poprosit o recept na potahovací hmotu díky Veronika :-) :-) (F)
Halina2 12. 9. 2008, 15:40
@hocky Díky moc za pochvalu, potahovací hmotu dělám podle Arielll ID 126509, kopíruji……. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 20 dkg sušeného polotučného mléka........ 20 dkg moučkového cukru....... 3-4 lžičky oleje.......kdo chce hmotu měkkčí dá 3-4 lžíce oleje.............. 3-4 lžíce pšeničného sirupu (lžíce nestírat prstem, ale nechat volně stéct a znovu nabrat)....... určitě by se dal použít i jiný sirup např. kukuřičný nebo ječný....... trochu teplé vody (asi 30-50 ml) ale s vodou velmi pomalu a opatrně....... Můžete přidat různé aroma. Dle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY Zadělávám v pekrárně. Ručně ho uděláte také, ale víc se nadřete. Jelikož na mě často směřují dotazy na potahovací hmotu, se kterou pracuji nafotila jsem pro vás tento postup. Doufám, že vám pomůže. Jestli jsem to udělala příliš polopatické, tak se omlouvám. Chtěla jsem to udělat natolik srozumitelné, aby se i začátečník měl čeho chytit. Jelikož hodně záleží na poměru surovin (hlavně těch tekutých a vody nejspíš dáme každá trošku jiné množství) zkontrolujte druhý den konzistenci marcipánu. Pokud se vám bude zdát, že tuhne, opět namočte ruce a znovu propracujte. Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat. Je možno použít krém z pudinku, másla a cukru nebo nastavovaný kaší. Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Teprve potom potahujeme. Hmotu klidně udělejte dopředu. Určitě se nezkazí, protože má trvanlivost stejně dlouhou jako má sušené mléko, které použijete. Je zbytečné jí skladovat v lednici, ale musí být vždy dobře zabalená v igelitu a v plastové misce. Pořádně propracujte, aby Vám neztvrdla. Kdyby se tak přece stalo, nahřejte v mikrovlnce a mokrýma rukama znovu rozpracujte. Když ani to nepomůže přidejte pšeničný sirup. Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém ztuhne. Lépe se potom potahuje, potahovací hmota po něm neklouže. Hotový dort skladujte v lednici, ale zvyšte její výkon. Tudíž v ní snížíte teplotu. Na střední kulatý dort si udělejte raději dávku z 30dkg mléka a z 30dkg cukru. O jednu třetinu zvyšte i ostatní suroviny. S vodou velmi opatrně.
hocky 12. 9. 2008, 17:53
@Halina2 Moc děkuji velice ráda to vyzkouším jen mám problém sehnat sušené mleko poradte kde díky Veronika
pelda77 11. 9. 2008, 20:29
povedený, moc hezký. (Y) (Y)
jarkave 11. 9. 2008, 19:24
pěkný dotík :-) :-)
Halina2 11. 9. 2008, 19:38
@jarkave díky moc za pochvalu
2704 11. 9. 2008, 17:46
dortík je krásný (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Halina2 11. 9. 2008, 19:38
@2704 Díky moc

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie