(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PERNÍK ZDOBENÝ JABLKEM
Potřebné ingredience
asi 1 hrnek anebo více mléka, 2 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 7 lžic rozehřítého másla, 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do perníku, 1 lžíce solamylu, granko, 2 lžíce nahrubo posekaných ořechových jader. Na posypání : 1 jablko.
Postup přípravy
Vlahé mléko, vejce, cukr a rozehřáté vlahé máslo mixujeme 2 minuty. Směs vlijeme do hladké a polohrubé mouky smíchané s vanilkovým cukrem, práškem do perníku, solamylem, grankem a ořechy. Těsto promícháme (pokud bude těsto hodně husté, tak přidáváme mléko, dokud nebude těsto řídké ). Těsto nalijeme a rozetřeme na pečící papír do formy s vyšším okrajem a hned na těsto posypeme čerstvě na kostičky pokrájená jablka a dáme upéct asi na 30 minut při 150 stupňů.
těsto vylité na plech, připravené jablko
jablko nakrájíme na kostičky, hned jimi posypeme perník a rychle dáme péct, aby jablko nezhnědlo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé