Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

hovězí maso s jalovcem a tymiánem

0.0
hovězí maso s jalovcem a tymiánem

Potřebné ingredience

kousek hovězího masa (podle počtu osob, které budou u stolu)
máslo nebo olej
cibule
6-8 kuliček jalovce
tymián
sůl
hladká mouka na zahuštění
rýže nebo brambory

Postup přípravy

Na rozehřátý tuk dáme nakrájenou cibulku.
Necháme trochu orestovat, přidáme maso -nakrájené na plátky nebo na kostky- osolíme.
Přidáme jalovec a tymián.
Podlijeme a dusíme do měkka. Nezapomeneme vytáhnout kuličky jalovce!!
Vzniklou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou (mouku orestujeme na oleji nebo na másle).
Když máme maso nakrájené na plátky můžeme ještě omáčku vylepšit - Maso vyndáme a omáčku našleháme tyčovým mixérem.

Hovězí maso je nejlepší dusit v tlakáči, zkrátí se nám doba přípravy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SONULKA 27. 3. 2011, 10:20
(clamp) (clamp) (clamp)
dekorace u Báry 10. 4. 2009, 18:41
Moc povedený recept, díky (L) Bára

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie