(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Trojhránky tří chutí
Potřebné ingredience
listové těsto 1 balíček
na ozdobu:
provensálské koření 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
koření na pečené kuře 2 lžíce
na potření:
vejce 1 ks
podle chuti:
sůl
Postup přípravy
Vynikající chuťovka k přátelskému posezení s vínkem.
Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze kterých pak děláme trojhránky.
Trojhránky přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem. Třetinu okořeníme kořením na pečené kuře, třetinu provensálským kořením a zbytek mletým kmínem. Trojhránky s kořením na kuře nesolíme, ostatní ano.
Plechy s trojhránky dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Upečené trojhránky tří chutí podáváme k vínu, k pivu nebo jen tak k televizi.
Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze kterých pak děláme trojhránky.
Trojhránky přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem. Třetinu okořeníme kořením na pečené kuře, třetinu provensálským kořením a zbytek mletým kmínem. Trojhránky s kořením na kuře nesolíme, ostatní ano.
Plechy s trojhránky dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova. Upečené trojhránky tří chutí podáváme k vínu, k pivu nebo jen tak k televizi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé