Vodouchův povánoční nářez
Potřebné ingredience
pepř mletý bílý
maso pečené 500 g
česnek 1 porce
sůl
brambory 500 g
cibule 2 ks
sádlo 100 g
smetana kysaná 1 kelímek
sýr strouhaný
víno bílé 0,2 l
zelí kysané 1 kg
paprika mletá 50 g
Postup přípravy
Kysané zelí proložené bramborami a masem bude lahodit vašim ústům a rozmlsaným žaludkům.
Maso (libovolné zbytky mas, co máte doma nebo uzeninu) nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí a česnekem. Přidáme papriku, ochutíme, zastříkneme vínem a odstavíme. Do pekáčku dáme na dno nepropláchnuté kysané zelí, vrstvu masa a nakonec plátky brambor. Zalijeme kysanou smetanou a dáme do trouby zapéct. Po 20 minutách přidáme nastrouhaný sýr a dáme ještě na 10 minut do trouby.
Maso (libovolné zbytky mas, co máte doma nebo uzeninu) nakrájíme na nudličky a orestujeme s cibulí a česnekem. Přidáme papriku, ochutíme, zastříkneme vínem a odstavíme. Do pekáčku dáme na dno nepropláchnuté kysané zelí, vrstvu masa a nakonec plátky brambor. Zalijeme kysanou smetanou a dáme do trouby zapéct. Po 20 minutách přidáme nastrouhaný sýr a dáme ještě na 10 minut do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé