Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

0.0
Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Potřebné ingredience

*sůl
*cibule 1 ks ,
*kmín ,
*sádlo 60 g ,
*hladká mouka 25 g ,
*hladká mouka 1 lžička ,
*vepřové pečeně s kostí 800 g ,
*kysaného zelí s nálevem 500 g ,

Postup přípravy

Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.

Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.

Maso nakrájíme na jednotlivé porce.
Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.
Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.

Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

minez 1. 1. 2008, 10:36
mňam (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie