(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem
Potřebné ingredience
*sůl
*cibule 1 ks ,
*kmín ,
*sádlo 60 g ,
*hladká mouka 25 g ,
*hladká mouka 1 lžička ,
*vepřové pečeně s kostí 800 g ,
*kysaného zelí s nálevem 500 g ,
Postup přípravy
Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.
Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.
Maso nakrájíme na jednotlivé porce.
Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.
Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.
Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.
Maso nakrájíme na jednotlivé porce.
Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.
Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.
Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
minez
(upraveno)
1. 1. 2008, 10:36
mňam
nahlásit