Pejsek - 3D dortík pro dceru
Potřebné ingredience
můj první a včera jsem i říkala poslední 3D zvířecí dortík. Není podle mých představ, ale nakonec jsem se s ním smířila :-) A hlavně jak dcera řekla:" ten je klásnej", tak to všechen ten boj vynahradilo a hlavně to co ztratil na kráse,tak vynahradil chuťově a příště budu zase chytřejší :-) Zvířata budou asi na delší trať. Obdivuju ty co umí modelovat a mají vychytaný ty tvary :-)
Postup přípravy
Postup: klasické piškotové těsto, pekla jsem na plechu 2 placky. Žloutky a cukr ušlehat (4 min), přidat vodu (šlehat 1 min), pak přidat půlku mouky. Zvlášt ušlehat bílky se špetkou soli do husté pěny, přidat zbytek cukru a vyšleha dohladka. Pak půlku sněhu smíchat s ušlehanými žloutky a pomalu ručně přimíchat zbylý sníh. Péct na 250°C - 6 min (ne déle).
Vanilkový krém: 250ml mléka, 60 g krupic. cukru, 1 van. pudinkové prášky, 200 g másla, vanilka nebo van. cukr a kakao na obarvení části krému, rum na dochuzení; Dělala jsem 1,5dávky,ale hodilo by se trošku víc, měla jsem to tak,tak.
Postup: z mléka, cukru, vanilkové cukru a vanilkového pudinku uvařit hustou kaši. Za občasného míchání nechat vychladnout ( jakmile jsem nechala pudink jen tak vychladnout, nikdy jsem ho pak nevyšlehala dohladka a zůstaly mi tam hrudky). Pak vyšlehat pudink a zašlehat na kostky nakrájené změklé máslo při pokojové teplotě. Pudink a máslo mají mít stejnou teplotu jinak se krém srazí.
Mléčný marcipán: od Arielll
upečené korpusy,abych nemusela prořezávat, tak jsem si to zjednodušila
sice nemám co učit, ale třeba se někomu bude hodit pro inspiraci
a tady jsem narazila na modelování hlavy, doporučuji ji udělat větší :-)
srst je špička od Wiltonu č. 233, je malá a klasickým hadrový sáčkem z obchodu (co jsem měla doma) propadla. Použila jsem ji na plastovou zdobičku s písem od Tescomy a držela dobře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé