Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tvarohovo-smetanový koláč de luxe, DALŠÍ RECEPTY NA: http://kocmichova.nolimit.cz/recepty

0.0
Tvarohovo-smetanový koláč de luxe, DALŠÍ RECEPTY NA: http://kocmichova.nolimit.cz/recepty

Potřebné ingredience

základ: 25g změklého másla, 25g strouhanky, 1 lžička cukru krystal
náplň: 2 balíčky plnotučného tvarohu (lepší je zabalený než ve vaničce, není tak vodnatý), 1 x smetana ke šlehání, 230g cukru krystal, 2 vejce, 40g hladké mouky, (1 a 1/2 lžičky vanilkové tresti), 75 g rozinek, mletý nebo celý muškátový oříšek na postrouhání

Postup přípravy

Nejdříve si připravte chuťové buňky, tehle koláč je opravdu bomba. Ale budete si na něj muset chvíli počkat:-) Tak si mezitím dejte třeba dvojku vína nebo něco dobrého. Takže kulatou dortovou formu (s odnímatelným dnem) o průměru ca 20 cm (to je jedno jestli máte větší nebo menší) si vymažte změklým máslem (já jsem si ho rozpustila na 30 s v mikrovlnce, bylo tak akorát na rychlé popatlání formy:-) Strouhanku promíchejte s cukrem a vysypte touto směsí formu (přebytek nechte na dně, rovnoměrně). Nyní si připravte náplň. V robotu si promíchejte tvaroh s cukrem, přidejte vejce a smetanu a mouku a vanilku (nemusí být). Nyní vlijte přes vařečku nebo lžíci do formy (abyste příliš neporušili strouhanku). Posypte rovnoměrně rozinkami a mírně je zatlačte lžící do náplně. Povrch posypte mletým muškátovým oříškem (nebo postrouhejte čerstvým). Formu postavte na pečicí plech a pečte na ca 180C 45 minut. Okraje lehce vyběhnou a koláč by se měl "třást" jako puding když s formou zahýbete. Vypněte troubu a otevřete (zapřete např. vařečkou) a nechte pomalu chladnout ještě dalších 45 minut. Poté dejte do lednice a nechte ztuhnout. A poté vyndejte z lednice a nechte opět nasát pokojovou teplotu... Že se vám ten konec zdá příliš dlouhý? Upřímně, u nás byla koláče polovina už po vytažení z trouby:-)) Velmi dobrou chuť Vám přeji:-)

DALŠÍ RECEPTY NA: http://kocmichova.nolimit.cz/recepty

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

TEREZAaEVA 21. 2. 2009, 9:08
Zdeni (F) (F) odzkoušeno a opravdu můžu koláč všem jen doporučit (Y) (Y) (Y) (Y)...Je vynikající!!!!!!!!!! Musím nakouknout k Vám do receptů :o)) Eva (hello)
palfi 21. 10. 2008, 19:06
(Y)fakt vypadá luxusně , určitě vyzkouším tvaroh u nás jede (H) (hello)
musama 21. 10. 2008, 19:00
(clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie