Zobrazit přihlášovací formulář

První dortík :-)

0.0
První dortík :-)

Potřebné ingredience

Mramorový korpus - podle paní Daši
Pudinkový krém
Hmota - podle paní Marcelky

Postup přípravy

Tak jsem zkusila svůj první dortík. No můžu Vám písnout, že asi to raději nechám profesionálům. Ale vlastně manža říkal, že mu chutnal, jen zdokonalit vzhledově.

Měla bych prosbu na hmotu. Četla jsem, že se má podsypávat škrobem. NO jo, ale já jsem antitalent a nevím jak pak ty zbytečky z toho dostat pryč, aby to pak nebylo chuťově škrobové (možná to jde z fotečky vidět, ale trošku mi na tom zůstalo).

Jinak se mi se vším pracovalo suprově - jen asi budu hmotu barvit už v pekárně při zadělávání. Nesehnala jsem gelové barvičky, tak jsem to pak dělala z práškových do vody a jaksi jsem pak musela přidávat dosti cukru.

Tak uvidíme, třeba příště bude lepšíííííííí.

Díky za super inspirace a skvělé receptíky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

onasi 11. 9. 2008, 21:10
První??? Moc povedený!!!! Líbí se mi! Vůbec by m nenapadl ten přesah kytičky přes srdíčko a přitom je to tak pěkné!!!!! (clamp) (clamp)
Jindulina 10. 9. 2008, 14:34
Moc děkuji za pochvaly :-) a za rady (K) Příště dort pomažu i krémíkem, aby byl krásně zarovnaný. A také dle Janči dám širší vrstvu hmoty - dala jsem jen asi 2 mm. Tak příště to snad bude lepší (hello) (hello)
Fres 7. 9. 2008, 19:38
Pěkný dortík-teď už se budeš jen lepšit.Ten škrob oprašuju suchým štětcem a pak přetřu lehce olejem (hello) (hello) (clamp) (Y) (clamp)
Zrušený účet 7. 9. 2008, 10:54
Jindřiško je moc pěkný. Já škrobem podsypávám a a nemyslím, že by tam byl cítit. (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Lídak 6. 9. 2008, 22:50
Je super :-) Já jsem se toho podsypávání škrobem taky bála a tak jsem hmotu rozvalovala mezi potravinářskou folií a jde to perfektně a není okolo žádný nepořádek :-D :-D :-D
Zrušený účet 6. 9. 2008, 21:30
Tak to gratuluju. Je moc povedený. Tak ať tady máme více dortů k nakouknutí.
Mišmaš 6. 9. 2008, 20:59
(Y) (Y) (Y) Jindulko nádhera, stokrát lepší než moje prvotinka (clamp) (clamp) (clamp) na ten škrob, jak to dělám já, jsem ti odpověděla u nás :-) Fakt krásný (Y) (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie