(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Biskupský chlebíček :-))
Potřebné ingredience
INGREDIENCE:
120g másla nebo hery ,60g solamylu , 3 vejce ,120g moučkového cukru , 150g poloh.mouky ,30g rozinek , 40g kandováného ovoce , 1/2 prášku do pečiva, 2dc mléka (podle potřeby),citrónová kůra z 1 citrónu,čokoládová poleva
Postup přípravy
1.Nejdříve si žloutky oddělíme od bílků.
2.Máslo dáme do mísy a třeme (je možné i ruční robot,ale pozor je nutné nejdříve máslo nechat na chvilku povolit).Když je máslo vyšlehané, postupně přidáváme cukr a stále šleháme. Nakonec přidáváme po žloutku opět za neustálého šlehání.
(Doporučuji nechat žloutky před vmícháním nechat chvíli stát, aby nebyly z lednice, čímž by se v másle mohly srazit).
3.Do připravené utřené hmoty (máslo+cukr+žloutky) vmícháme mouku s práškem do peč.,solamyl, mléko, rozinky, kando.ovoce a citr.kůru.
4.Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta.
5.Vymažeme a vysypeme si formu srnčí hřbet (na velikonove třeba beránka )Pečeme zvolna asi 45 min ve vyhřáte troubě 170 °C.
Upečený vychladnutý chlebíček polijeme čokoládou.Vynikající a rychlý přeji dobrou chuť
2.Máslo dáme do mísy a třeme (je možné i ruční robot,ale pozor je nutné nejdříve máslo nechat na chvilku povolit).Když je máslo vyšlehané, postupně přidáváme cukr a stále šleháme. Nakonec přidáváme po žloutku opět za neustálého šlehání.
(Doporučuji nechat žloutky před vmícháním nechat chvíli stát, aby nebyly z lednice, čímž by se v másle mohly srazit).
3.Do připravené utřené hmoty (máslo+cukr+žloutky) vmícháme mouku s práškem do peč.,solamyl, mléko, rozinky, kando.ovoce a citr.kůru.
4.Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta.
5.Vymažeme a vysypeme si formu srnčí hřbet (na velikonove třeba beránka )Pečeme zvolna asi 45 min ve vyhřáte troubě 170 °C.
Upečený vychladnutý chlebíček polijeme čokoládou.Vynikající a rychlý přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LuKl
(upraveno)
15. 1. 2007, 17:28
Romčo, obalit předem v mouce, nepropadnou se Lucie
RomanaM
(upraveno)
15. 1. 2007, 15:57
Tak jsem ho upekla, jenom se po nem zaprasilo, jenom nevim, jak to udelat, aby se mi rozinky a kandované ovoce nepropadlo na dno (( Diky za recept, Romca
berunka
(upraveno)
18. 12. 2006, 15:08
Tak co holky už jste koukaly na chelbíček je opravdu vynikající