(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
ZATLOUKANÉ ŘÍZKY
Potřebné ingredience
MASO NA ŘÍZKY (vepřové, kuřecí-jak kdo má rád)podle počtu osob===
STROUHANKA===
2-3 VEJCE (opět podle počtu osob)===
MLÉKO===
VÝVAR (asi půl litru)===
sůl, pepř, vegeta===
Vařila jsem pro 3 osoby a měla jsem 5 řízků a na to byly potřeba 3 vejce.
Postup přípravy
ŘÍZKY naklepeme, vepřové na okraji nařízneme, aby se nekroutily a posolíme .
V misce rozkvedláme VEJCE s MLÉKEM (jako na obalování) a já je ještě ochutím vegetou a pepřem.
Abych si usnadnila práci a vyhla se hodinovému úklidu kuchyně, nasypu si STROUHANKU do
igelitového pytlíku, vložím vždy jeden řízek a strouhanku do něj pořádně zatluču(odtud asi ten název).
Dělám to tak, že pěstí bouchám do toho sáčku a snažím se, aby byl řízek co nejvíc obalen strouhankou. Je nutné ji pořádně přitlačit, jinak opadá...
Tak postupuji se všemi řízky, které odkládám na stranu. Pak rozpálím na pánvi olej, zapnu troubu,
a bokem nachystám vývar a pekáček.
Každý obalený řízek protáhnu VAJÍČKEM a zprudka opeču na pánvi z obou stran.
Hned je ukládám do pekáčku a všechny pak zaleju VÝVAREM. Dáme do trouby a pečeme při
teplotě 175 stupňů do měkka. Průběžně kontroluji a případně doleji vývar nebo jen vodu.
Hotové podáváme s br. kaší, bramborem,...
U nás velmi oblíbené, tak dobrou chuť všem ostatním!
V misce rozkvedláme VEJCE s MLÉKEM (jako na obalování) a já je ještě ochutím vegetou a pepřem.
Abych si usnadnila práci a vyhla se hodinovému úklidu kuchyně, nasypu si STROUHANKU do
igelitového pytlíku, vložím vždy jeden řízek a strouhanku do něj pořádně zatluču(odtud asi ten název).
Dělám to tak, že pěstí bouchám do toho sáčku a snažím se, aby byl řízek co nejvíc obalen strouhankou. Je nutné ji pořádně přitlačit, jinak opadá...
Tak postupuji se všemi řízky, které odkládám na stranu. Pak rozpálím na pánvi olej, zapnu troubu,
a bokem nachystám vývar a pekáček.
Každý obalený řízek protáhnu VAJÍČKEM a zprudka opeču na pánvi z obou stran.
Hned je ukládám do pekáčku a všechny pak zaleju VÝVAREM. Dáme do trouby a pečeme při
teplotě 175 stupňů do měkka. Průběžně kontroluji a případně doleji vývar nebo jen vodu.
Hotové podáváme s br. kaší, bramborem,...
U nás velmi oblíbené, tak dobrou chuť všem ostatním!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kacer z Prahy
(upraveno)
10. 9. 2008, 12:08
Šárko ,fakt ,děkuji za recetík . Katka
s-arka
(upraveno)
10. 9. 2008, 19:33
@Kacer z Prahy
Děkuji za pochvalu
teoder36
(upraveno)
4. 9. 2008, 19:44
Vyzkouším,už teď se na ně těšíme
lejča
(upraveno)
3. 9. 2008, 20:15
jj..to znám...mám recept od jedné maminky tady z MMB...jsou výborné
personal
(upraveno)
3. 9. 2008, 16:29
...já je taky občas dělám, jen do pekáčku vrazím ještě plátky anglické slaniny a kolečka cibule...
fojaa
(upraveno)
3. 9. 2008, 16:32
@personal
...já tam někdy vrazím i sušené houby...
fojaa
(upraveno)
3. 9. 2008, 16:27
Šári,dělala jsem je i hovězího a byly .Masíčko bylo jak mandličky.
s-arka
(upraveno)
3. 9. 2008, 20:05
@fojaa
Holky, děkuji za bezva typy. Z hovězího jsem zatím nezkoušela, ale podle popisu to musí být mňamka A ta slaninka s cibulí , no paráda Už se těším až je udělám příště ve vaší úpravě