(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Marmeláda neztuhla....
Potřebné ingredience
Holky, prosím Vás, dělala jsem v domácí pekárně marmeládu z broskví. Po naplnění jsem skleničku zavřela a otočila dnem dolů....chodím skleničky sledovat a stále to neztuhlo.... poradíte, co s tím? Používala jsem želírovací cukr 2:1 podle návodu...Děkuji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090226/16/b185457-1235661070.jpg)
hella22
(upraveno)
27. 6. 2013, 11:16
Nejlépe dát Pektogel, ten nejvíce želíruje. Mám s ním skvělé zkušenost. Dává se ke konci vaření rozmíchaný v troše cukru. Podle množství marmelády přidat více sáčků Pektogelu
mamen
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:00
Ještě mě napadlo, co do té vařené marmelády přidat právě tu marmeládu ze špendlíků, třeba 4 lžičky.
mamen
(upraveno)
28. 6. 2009, 8:57
Jen pro informaci, dělala jsem marmošku za špendlíků, dala jsem želírku dle předpisu a ta marmeláda nešla skoro ani vyndat za skleničky. Tolik pektinu nemá asi žádné jiné ovoce. Problém je, že špendlíky zrají až na konci léta a nedají se tedy malinko přidat třeba k jahodám, aby to lépe ztuhlo. Snad jedině zkusit je dát do mrazáku a využít je následující sezónu. Snad se ten pektin mrazem nezničí. Zkusit to. Nebo nemá už snad někdo takovou zkušenost?
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
3. 9. 2008, 20:53
Broskve mají málo pektinu, proto marmeláda málo tuhne. Je dobré pridat rozmixovaná jabka, nebo dát víc gelfixu nebo želírovacího cukru
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080429/21/b123185-1209496531.jpg)
krišpa
(upraveno)
4. 9. 2008, 18:42
přesně tak zrovna broskve mají velmi málo pektinu chce je to vařit minimálně 30 minut i s želírkou
.
![8-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/24.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090511/22/b92530-1242073518.jpg)
Radunna
(upraveno)
3. 9. 2008, 8:59
Vylít znovu do hrnce a povařit do zhoustnutí.
Letos jsem dělala hodně marmelád a ty dělané z pekárny jsou řídké,proto znovu dělám v hrnci.
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130202/20/b25342-1359834737.jpg)
gitasek
(upraveno)
4. 9. 2008, 12:52
@Radunna
ten sám návrh, povařte to déle, vypaří se voda a marmoška bude ještě i malinko sladší, já jsem letos dělala asi ze35kg ovoce marmeládu, manžel už si myslí, že jsem magor na zavařování, ale mě to strašně baví
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)