(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
OLIŽPRST
Potřebné ingredience
Dočtete se v postupu.
Postup přípravy
1.) 5 žloutků a 10 dkg mletého cukru mícháme do pěny a po celou dobu míchání přidáváme 5 lžic horké vody.
2.) Z 5 bílků a 10 dkg krystalového cukru ušleháme sníh a to tak,že nejprve ušleháme tuhý sníh a pak teprve přidáváme cukr a šleháme,dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme 16 dkg polohrubé mouky,3 lžíce kakaa a 1/2 prášku do pečiva.
3.) tyto dvě hmoty opatrně smícháme dohromady a upečeme jako by piškotové těsto
Náplň č. 1.)
1/2 l mléka,4 lžíce hladké mouky a 5 žloutků uvaříme společně na řídkou kaši,necháme vychladnout (asi tak do polotepla) -občas zamícháme.
25 dkg másla a 15 dkg mletého cukru umícháme a spojíme s kaší.
Potom namažeme na upečený piškot.
Náplň č. 2.) Z 5 bílků ušleháme sníh,přidáme 35 dkg mletého cukru,1 vanilkový cukr a šťávu z jednoho citrónu-šleháme do zhoustnutí!
Hotové natíráme na náplň č.1 v poloteplém stavu.
Na hotový zákusek nastrouháme čokoládu a necháme vychladnout.
2.) Z 5 bílků a 10 dkg krystalového cukru ušleháme sníh a to tak,že nejprve ušleháme tuhý sníh a pak teprve přidáváme cukr a šleháme,dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme 16 dkg polohrubé mouky,3 lžíce kakaa a 1/2 prášku do pečiva.
3.) tyto dvě hmoty opatrně smícháme dohromady a upečeme jako by piškotové těsto
Náplň č. 1.)
1/2 l mléka,4 lžíce hladké mouky a 5 žloutků uvaříme společně na řídkou kaši,necháme vychladnout (asi tak do polotepla) -občas zamícháme.
25 dkg másla a 15 dkg mletého cukru umícháme a spojíme s kaší.
Potom namažeme na upečený piškot.
Náplň č. 2.) Z 5 bílků ušleháme sníh,přidáme 35 dkg mletého cukru,1 vanilkový cukr a šťávu z jednoho citrónu-šleháme do zhoustnutí!
Hotové natíráme na náplň č.1 v poloteplém stavu.
Na hotový zákusek nastrouháme čokoládu a necháme vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fejla
(upraveno)
8. 1. 2012, 13:33
vůbec se mi to nepovedlo-zkusím asi jiný recept-toto množství mi z plechu přetékalo,je to přeslazené....... jdem to vyhodit a upéct osvědčenou bábovku
Elvela
(upraveno)
8. 1. 2012, 18:04
@fejla
tak to je mi moc líto,my to máme na plech akorát,ale sladký je,to je pravda
xmilenax
(upraveno)
6. 1. 2012, 20:28
Hezký večer, měla bych dotaz, z bílků sníh se nemusí šlehat ve vodní lázni? Pokud vím, tak sníh vždycky zeřídne , nebo spíš zvodnatí Jinak recept je zajímavý, už jsem si ho uložila, není mi jasný jenom ten sníh.
Elvela
(upraveno)
7. 1. 2012, 16:19
@xmilenax
Mili,já to opravdu šlehám tak jak je to psané,klidně i 20 minut a ještě se mi nestalo,že by to teklo,ale pokud máte strach,můžete to dát na vodní lázeň,nic tím nezkazíte
marin.ka
(upraveno)
5. 1. 2012, 20:25
Dobrý den,na jak velký plech tuto buchtu pečete?
Elvela
(upraveno)
6. 1. 2012, 13:58
@marin.ka
Markétko,dělám to na klasický velký plech,který je přiložený ke sporáku.
HANĎA1303
(upraveno)
3. 9. 2008, 16:43
MILU .....TAKÉ DĚLÁM.............TY JO TO JE ŽRANICE
Elvela
(upraveno)
3. 9. 2008, 16:48
@HANĎA1303
byla Haničko....byla....už zase nejni
Karelia
(upraveno)
2. 9. 2008, 15:49
Miluško, taky dělám a ráda, jediný rozdíl je v tom, že Vy děláte piškot nastavovaný vodou, Mám ho taky v receptech, a je už tady na MMB myslím 9x. Ale mňamka to je!
Elvela
(upraveno)
2. 9. 2008, 15:51
@Karelia
tak to jsem teda nevěděla ,omlouvám se
Karelia
(upraveno)
2. 9. 2008, 15:52
@Elvela
Vůbec není proč se omlouvat, je tady více stejných receptů, hlavně, že je dobrý!