Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

OLIŽPRST

0.0
OLIŽPRST

Potřebné ingredience

Dočtete se v postupu.

Postup přípravy

1.) 5 žloutků a 10 dkg mletého cukru mícháme do pěny a po celou dobu míchání přidáváme 5 lžic horké vody.

2.) Z 5 bílků a 10 dkg krystalového cukru ušleháme sníh a to tak,že nejprve ušleháme tuhý sníh a pak teprve přidáváme cukr a šleháme,dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme 16 dkg polohrubé mouky,3 lžíce kakaa a 1/2 prášku do pečiva.

3.) tyto dvě hmoty opatrně smícháme dohromady a upečeme jako by piškotové těsto


Náplň č. 1.)
1/2 l mléka,4 lžíce hladké mouky a 5 žloutků uvaříme společně na řídkou kaši,necháme vychladnout (asi tak do polotepla) -občas zamícháme.
25 dkg másla a 15 dkg mletého cukru umícháme a spojíme s kaší.
Potom namažeme na upečený piškot.

Náplň č. 2.) Z 5 bílků ušleháme sníh,přidáme 35 dkg mletého cukru,1 vanilkový cukr a šťávu z jednoho citrónu-šleháme do zhoustnutí!
Hotové natíráme na náplň č.1 v poloteplém stavu.

Na hotový zákusek nastrouháme čokoládu a necháme vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fejla 8. 1. 2012, 13:33
vůbec se mi to nepovedlo-zkusím asi jiný recept-toto množství mi z plechu přetékalo,je to přeslazené....... :-( jdem to vyhodit a upéct osvědčenou bábovku (mamca)
Elvela 8. 1. 2012, 18:04
@fejla tak to je mi moc líto,my to máme na plech akorát,ale sladký je,to je pravda :-$
xmilenax 6. 1. 2012, 20:28
Hezký večer, měla bych dotaz, z bílků sníh se nemusí šlehat ve vodní lázni? Pokud vím, tak sníh vždycky zeřídne , nebo spíš zvodnatí *-) Jinak recept je zajímavý, už jsem si ho uložila, není mi jasný jenom ten sníh.
Elvela 7. 1. 2012, 16:19
@xmilenax Mili,já to opravdu šlehám tak jak je to psané,klidně i 20 minut a ještě se mi nestalo,že by to teklo,ale pokud máte strach,můžete to dát na vodní lázeň,nic tím nezkazíte :-$
marin.ka 5. 1. 2012, 20:25
Dobrý den,na jak velký plech tuto buchtu pečete?
Elvela 6. 1. 2012, 13:58
@marin.ka Markétko,dělám to na klasický velký plech,který je přiložený ke sporáku.
HANĎA1303 3. 9. 2008, 16:43
MILU .....TAKÉ DĚLÁM.............TY JO TO JE ŽRANICE ;-) ;-) ;-)
Elvela 3. 9. 2008, 16:48
@HANĎA1303 byla Haničko....byla....už zase nejni :-D
Karelia 2. 9. 2008, 15:49
Miluško, taky dělám a ráda, jediný rozdíl je v tom, že Vy děláte piškot nastavovaný vodou, Mám ho taky v receptech, a je už tady na MMB myslím 9x. Ale mňamka to je!
Elvela 2. 9. 2008, 15:51
@Karelia tak to jsem teda nevěděla *-),omlouvám se (L)
Karelia 2. 9. 2008, 15:52
@Elvela Vůbec není proč se omlouvat, je tady více stejných receptů, hlavně, že je dobrý!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie