(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
ZELENINOVÁ ČALAMÁDA
Potřebné ingredience
2 1/2 kg bílého hlávkového zelí (čistá váha), 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 1/2 kg mrkve, 30 dkg cukru, 1/2 l octa, 1/2 l oleje, 1 Deko bez kuliček
Postup přípravy
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenčí půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouhat. Promíchat a přidat cukr, ocet, olej a Deko.....Pořádně promíchat a nechat odležet alespoň 3 hodiny, aby vznikl "lák"....Plníme do sklenic a zavíčkujeme. Nesterilujeme, ale je lépe ji sníst nejpozději do Vánoc, pak začíná zelenina ve sklenkách hnědnout....Jinak je opravdu výborná a pikantní (ne pálivá).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aaka
(upraveno)
12. 9. 2012, 0:19
Jéééj ,to taky budeme ,už se těšíme ,díky Andrea ..
Radajs
(upraveno)
31. 3. 2009, 22:04
Ahoj Leni chystám se na tvoji čalamádu jen bych klidně ji mohla mít pikantní, co do ní přidat když nemám po ruce feferonku Ráďa
lemulka
(upraveno)
22. 8. 2009, 18:35
@Radajs
Radko, omlouvám se, dlooooooooooooooooooooooooouho jsem tady nebyla - někdo pro pikantnost přidává třeba křen.....ale nezkoušela jsem to.
Radajs
(upraveno)
5. 9. 2009, 22:43
@lemulka
Leni děkuji za odpověd, něco vymyslím a křen můžu klidně skusit
plonkk
(upraveno)
6. 3. 2009, 1:38
Leničko, dělala jsem vaši čalamádku před vánocemi a musím říct, že je opravdu báječná Dělala jsem z dvojité dávky...a už nám pomalu dochází..... takže brzy uděláme určitě zase
jeníček
(upraveno)
1. 10. 2008, 10:40
tato čalamáda je vynikající, sice jsem jí před lety dělala, ale někam jsem zastrčila recept, takže Leni děkuji a ukládám mezi oblíbené. O víkendu jsem dělala za dvou dávek a do jedné nastrouhala křen.
lemulka
(upraveno)
13. 10. 2008, 7:43
@jeníček
Věru, díky za inspiraci, budu dělat asi příští rok - tak určitě vyzkouším. Kolik toho křenu tam dáváte? Lenka
šárka.n
(upraveno)
27. 9. 2008, 18:58
Musím pochválit čalamádu. Je naprosto úžasná uděluji 1*******. Včera jsem udělala z jedné dávky. A dnes jsem dodělala ještě ze dvou dávek. Moc všem chutná.
lemulka
(upraveno)
1. 10. 2008, 10:28
@šárka.n
Ahoj Šárko, jsem ráda, že chutná Lemulka
mamina33
(upraveno)
22. 9. 2008, 22:13
Výborná čalamáda , dělala jsem ji poprvé a rodinka se oblizuje . Polovinu dávky jsem sterilizovala, protože jsem se bála, že se do Vánoc nesní, ale byly to zbytečné obavy . Sní se všechno
lemulka
(upraveno)
24. 9. 2008, 7:06
@mamina33
Ahoj Leni, jsem ráda, že čalamáda chutná. U nás jí teda jím jen já - synové ani přítel na tyhle přílohy moc nejsou.... Lenka
macica
(upraveno)
5. 9. 2008, 14:11
Lenko ,ja pridávam asi malú lyžičku pirosyričitanu sodného(podla množstva) a ked sa nezje tak vydrží a neskysne ani neočernie aj 2-3 roky.
lemulka
(upraveno)
16. 2. 2010, 16:45
@macica
Jani, reaguji ještě jednou a asi dost pozdě - ten pyrosiřičitan nemůžu u nás nikde sehnat.....
lemulka
(upraveno)
6. 9. 2008, 20:29
@macica
Díky Jani za radu, vyzkouším
matulka22
(upraveno)
31. 8. 2008, 21:34
chtěla jsem se Leni zeptat -to deko se prodává bez těch kuliček nebo je vyberete.Dělala jsem něco podobného ale nechcou mi to jíst kvůli těm kuličkám.
lemulka
(upraveno)
1. 9. 2008, 7:27
@matulka22
Marcelko, jen ho přesiju přes hrubší cedník, aby kuličky nepropadly Lenka
tmejka
(upraveno)
31. 8. 2008, 21:36
@matulka22
Já ten lák cedím když dělám čalamádu