(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
RYCHLÁ MERUŇKOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
40 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru moučka, 2 vejce, 2 lžičky sody, 2 dcl oleje. Malá sklenička kompotovaných meruněk.
Postup přípravy
Smícháme všechny přísady ,nakonec přidáme rozmixované meruňky (i s nálevem). Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, po upečení můžeme polít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mikuna
(upraveno)
22. 7. 2011, 10:27
Nasta
(upraveno)
31. 5. 2009, 11:40
Uvítám informaci,na jak dlouho a kolik stupňů se má péci. Jinak buchta se povedla a je moc dobrá.
lemulka
(upraveno)
22. 8. 2009, 18:37
@Nasta
Ahoj Naďo, omlouvám se - dloooooooooooooooooooooooouho jsem tady nebyla. Peču odhadem - asi na 200 stupňů, zkouším propíchnout těsto špejlí. Většinou vrch jen pocukruji moučkovým cukrem. Je dost vláčná, není třeba žádná poleva