Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Moravský vrabec

0.0
Moravský vrabec

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece, 400 g bůčku, 1 velká cibule, 1 lžička hladké mouky, palička česneku, pepř, sůl

Postup přípravy

Vepřovou plec a vykostěný bůček nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.Do pekáčku dáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaný nasekaný česnek a připravené maso. Zalijeme šálkem vody a dáme do trouby péci. V průběhu pečení vrabce přeléváme vypečenou šťávou, obracíme a podléváme vodou. Vrabce upečeme v troubě do měkka, maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou a převaříme. Šťávu nalijeme na vrabce a společně ještě podusíme.

Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí nebo špenát.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

růžík 6. 5. 2008, 12:47
Ivonko, díky moc za receptík, je to bašta :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p
tajemno 01-005505 24. 5. 2008, 19:30
@růžík Evičko (F) jsem ráda, že chutnalo (L) (L) (L) (L) (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie