(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Moravský vrabec
Potřebné ingredience
400 g vepřové plece, 400 g bůčku, 1 velká cibule, 1 lžička hladké mouky, palička česneku, pepř, sůl
Postup přípravy
Vepřovou plec a vykostěný bůček nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.Do pekáčku dáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaný nasekaný česnek a připravené maso. Zalijeme šálkem vody a dáme do trouby péci. V průběhu pečení vrabce přeléváme vypečenou šťávou, obracíme a podléváme vodou. Vrabce upečeme v troubě do měkka, maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou a převaříme. Šťávu nalijeme na vrabce a společně ještě podusíme.
Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí nebo špenát.
Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí nebo špenát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

růžík
(upraveno)
6. 5. 2008, 12:47
Ivonko, díky moc za receptík, je to bašta












nahlásit

tajemno 01-005505
(upraveno)
24. 5. 2008, 19:30
@růžík
Evičko
jsem ráda, že chutnalo






nahlásit