Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce

0.0
Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce

Potřebné ingredience

hovězí zadní, párky nebo měkký salám, anglická slanina, cibule, nakládané okurky, vejce, smetana sladká nebo kysaná, trochu mouky, pepř a sůl

Postup přípravy

Kilo hovězího nakrájíme na asi centimetrové plátky, osolíme a opepříme. V hrnci zpěníme na slanině cibuli a pak osmahneme maso z obou stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Mezitím pokrájíme salám, 6 uvařených vajec a sklenici okurek na kolečka nebo kostičky. V hrnku si ve smetaně rozpustíme asi dvě lžíce mouky, tu nalijeme do hrnce a nakonec přidáme pokrájenopu směsku. Omáčku už nesolím, pikantní chuť dostane od uzeniny a okurek, můžeme přidat kostku zeleninového bujónu.
Podáváme s rýží nebo brambory.

přpravená směs do omáčky

hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie