(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Řezy MARGOT
Potřebné ingredience
1 větší čokoláda margot
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru (dávám moučka, nic se neděje)
2 vejce
3 lžíce oleje
prášek do pečiva
vanilkový cukr
1 šlehačka (250ml)
mléka 1/2 hrnku
Postup přípravy
Čokoládu mějte předtím v ledničce ať se dobře strouhá (na struhadle jako na okurkový salát :-)).Já to šoupnu vše dohromady, zamíchám a naleju na plech (samozřejmě vymaštěný a vysypaný). Může se těsto smísit s kakaem a vypadá to jako perník,a le chuť je fakt senzační díky té čokoládě.
Peče se asi 20 minut na 180 stupních, někdy je i za 15minut hotový.
Peče se asi 20 minut na 180 stupních, někdy je i za 15minut hotový.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lalaa
(upraveno)
5. 4. 2007, 22:14
Dnes jsem buchticku upekla a je I manzelovi chutna a to on je na kremove buchty,zadne suche Dala jsem na to cokoledovou polevu,no dobrota
Pavlice
(upraveno)
18. 6. 2006, 15:50
a si pochutnali,dávám
Nikis.
(upraveno)
14. 6. 2006, 7:23
Taky to peču, je to výýýýbornééééé, ale nahoru dávám ještě čokoládovou polevu - máslo+kakao+cukr+žloutek. Moje neojblíbenější buchta
honza
(upraveno)
14. 6. 2006, 9:26
@Nikis.
Nikolo můžete mi prosím napsat přesný postup a dávky ingrediencí na tu čokoládovou polevu. Teď v sobotu jsem ji dělala a nechtěla jsem rozpouštět čokoládu na vaření tak jsem si našla čokoládovou polevu v kuchařce a nebyla vůbec dobrá. Buchtu jsem celou zkazila.Dík Jana
Nikis.
(upraveno)
14. 6. 2006, 13:24
@honza
Čokoládová poleva: 10 dkg máslo (nebo Hera), 7 dkg cukru moučka (dávám o něco míň, je to dost sladké), 1 lžíce kakaa a 1 žloutek. Do nízkého hrnce dám rozpustit máslo, přidám cukr a kakao a až se to spojí, tak přidám žloutek, jen prohřeju (NEVAŘIT!) a naleju na buchtu. Ta poleva je výborná, dávám ji i na jiné buchty
honza
(upraveno)
15. 6. 2006, 11:01
@Nikis.
Díky moc, vyzkouším.Jana
luciasanta
(upraveno)
14. 6. 2006, 15:18
@Nikis.
Holky, taky přidám jednu svoji oblíbenou polevu (kterou dávám na perník a jiné buchty - manžel takové ty "obyčejné" na plech chce mít vždy s polevou): 10 dkg Hery - rozpustit, odstavit a do horké rozpuštěné přidat 1 sklenici (200 ml) moučkového cukru, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce kakaa - celé dobře ručně zamíchat. Ihned nalít a rozetřít na vychládlou buchtu na plechu. Je to rychlovka! Na velký plech dělám často z 1 a 1/2 dávky (to je tak ideální množství). Zkuste, třeba bude chutnat i u vás Lucka
zvonek
(upraveno)
13. 6. 2006, 22:31
margot řezy vážně dobrota zítra musim péct znovu děti mi je za odpoledne snědly a ta krásná vůně no prostě
Sašetka
(upraveno)
8. 6. 2006, 17:26
právě jsme se zakousli a je výborné, ještě jsem tam dala broskve a čokoládu. Super nápad díky Saša
monule
(upraveno)
7. 6. 2006, 15:24
Dobrý den Karlo.Tak dnes jsem dělala řezy dle Vašeho receptíku.Jsou móóóc dobrééé a vůně se linula po celém bytě!Děkuji za receptík.
ircat
(upraveno)
20. 3. 2006, 11:25
Tak jsem rezy vyzousela, a hned se po nich zaprasilo. Jsou vyborne! Irca