(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kynuté borůvkové knedle
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, lžička cukru, kostka kvasnic, špetka soli, dvě vajíčka, borůvky
Postup přípravy
Zahřejeme trošku mléko, jen aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme cukr a necháme asi cca pět minut působit. Mezitím si přesejeme polohrubou mouku, přidáme do ní vajíčka, špetku soli a kvásek. Vše důkladně prohněteme a vytvoříme nelepivé tužší těsto.......mouku můžeme přidat dle potřeby. Necháme kynout cca 40 minut, poté ještě jednou prohněteme a necháme ještě kynout 15-20 minut. Těsto rozválíme a vykrojíme větší čtverce nebo kolečka, do kterých klademe borůvky (nejlépe čerstvé!!!!, mražené borůvky můžou způsobit, že knedle tak nenaběhnou). Zabalíme pořádně, uděláme větší bochánky. Vaříme na páře cca 10 minut. Větší knedle i 20 minut. Při vaření neodkrýváme poklici, jinak knedle slehnou !!!!! Vyjmeme, potřeme máslem, aby se nelepily k sobě. Posypeme cukrem moučka, kakaem a polejeme rozehřátým čerstvým máslem. Já místo kakaa sypu skořicí.
DOBROU CHUŤ !!!!
DOBROU CHUŤ !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé