Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hvězdičky pro diabetiky

0.0
Hvězdičky pro diabetiky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky,
2 žloutky,
60 g hroznového cukru,
1 vanilkový lusk,
špetka soli,
125 g másla,
150 g poloměkkých sušených švestek,
50 g meruňkové dia marmelády,
mouka na vál,
pečící papír

Postup přípravy

Hladkou mouku jeden žloutek, hroznový cukr, sůl a dřeň z vanilkového lusku promícháme, přidáme kousky změklého másla a vypracujeme hladké těsto. Pak ho vložíme do chladničky a necháme asi hodinu odpočinout.
Opláchneme sušené švestky, nakrájíme je nadrobno a smícháme s marmeládou.
Na pomoučněném vále rozválíme těsto na placku asi 3 mm silnou, tvořítkem z něj vykrajujeme hvězdičky ve třech velikostech, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Nakonec hvězdičky potřeme švestkovou směsí a naskládáme je na sebe podle velikosti.
Cukroví můžeme také připravit jiným způsobem.
Tvořítkem vykrájíme hvězdičky stejné velikosti. Polovinu z nich pak potřeme švestkovou směsí. Do druhé poloviny hvězdiček vypíchneme otvor také ve tvaru hvězdičky. Jednotlivé hvězdičky klademe na sebe. Lehce stiskneme a žloutkem rozmíchaným se lžicí vody potřeme povrch hvězdiček. Opatrně je přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut při teplotě 180 °C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie