(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Pařížský dort
![Pařížský dort](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/080827/16/j24614.jpg)
Potřebné ingredience
60 g hladká mouka, 30 g bramborový škrob, 40 g kakao, ¼ ČL skořice, 1 ČL prášek do pečiva
3 vejce, ¼ ČL soli, 90 g cukr, 60 ml voda
50 ml griotka, 20 g vanilkový cukr, 20 ml voda
Postup přípravy
60 g hladká mouka, 30 g bramborový škrob, 40 g kakao, ¼ ČL skořice, 1 ČL prášek do pečiva
Důkladně promícháme.
3 vejce, ¼ ČL soli, 90 g cukr, 60 ml voda
Vejce šleháme jednu minutu, přidáme sůl a cukr, šleháme druhou minutu, přilijeme vodu a šleháme třetí minutu. Pak na dvakrát zašleháme suchou směs, na nejnižší stupeň. Těsto vlijeme do dortové formy (průměr 24 cm) vymazané máslem, pečeme při 180°C 40 minut.
50 ml griotka, 20 g vanilkový cukr, 20 ml voda
Smícháme na sirup. Korpus necháme 10-15 minut zchladnout, pak propícháme vidličkou a pomocí lžíce rovnoměrně polijeme sirupem. Necháme dokonale vychladnout a pak vychladíme v lednici.
500 ml šlehačky, 100 g ledové kaštany (2 balení), 1 ztužovač šlehačky, hořká čokoláda na ozdobu
Polovinu šlehačky svaříme s kaštany, vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Necháme zchladnout, častěji promícháváme (tvoří se škraloup). Pak dáme vychladit do ledničky přes noc. Ráno smícháme se zbylou šlehačkou a ztužovačem, našleháme dotuha na stupeň 2. Natřeme na dort, ozdobíme vidličkou a krouhanou hořkou čokoládou.
Dort je moc dobrý a krásně voňavý. Navíc je poměrně jednoduchý, zvládne ho i začátečník.
Důkladně promícháme.
3 vejce, ¼ ČL soli, 90 g cukr, 60 ml voda
Vejce šleháme jednu minutu, přidáme sůl a cukr, šleháme druhou minutu, přilijeme vodu a šleháme třetí minutu. Pak na dvakrát zašleháme suchou směs, na nejnižší stupeň. Těsto vlijeme do dortové formy (průměr 24 cm) vymazané máslem, pečeme při 180°C 40 minut.
50 ml griotka, 20 g vanilkový cukr, 20 ml voda
Smícháme na sirup. Korpus necháme 10-15 minut zchladnout, pak propícháme vidličkou a pomocí lžíce rovnoměrně polijeme sirupem. Necháme dokonale vychladnout a pak vychladíme v lednici.
500 ml šlehačky, 100 g ledové kaštany (2 balení), 1 ztužovač šlehačky, hořká čokoláda na ozdobu
Polovinu šlehačky svaříme s kaštany, vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Necháme zchladnout, častěji promícháváme (tvoří se škraloup). Pak dáme vychladit do ledničky přes noc. Ráno smícháme se zbylou šlehačkou a ztužovačem, našleháme dotuha na stupeň 2. Natřeme na dort, ozdobíme vidličkou a krouhanou hořkou čokoládou.
Dort je moc dobrý a krásně voňavý. Navíc je poměrně jednoduchý, zvládne ho i začátečník.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130312/06/b132137-1363066725.jpg)
s-arka
(upraveno)
28. 8. 2008, 6:34
Haničko, škoda, že jsem neměla Váš receptík dříve
Vyráběla jsem nedávno podobný, ale ten Váš je SUPER
Už jsem si ho ale uložila a co nejdříve udělám znova
Děkuji za něj
![:-(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/5.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080527/21/b83569-1211915399.jpg)
iva1707
(upraveno)
27. 8. 2008, 20:36
vypada pěkně dala bych si .šlehačku miluju,určitě se o něj také pokusím,to sním sama celé
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/121105/14/b56483-1352123402.jpg)
ZuzanaKl
(upraveno)
27. 8. 2008, 16:20
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)