(recept
si oblíbilo 511 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc
Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP
Ingredience v DP
Toto dáme po signálu
Vše se míchá a hněte
a kyne............
A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
domenica
(upraveno)
5. 5. 2022, 12:10
je skvělý, díky
kyša
(upraveno)
17. 11. 2020, 19:22
Vyborny recept, pečeme velice casto
Káťa V.
(upraveno)
10. 8. 2020, 15:39
Parádní receptík ,děkuji moc ,a když k cibuli přidáte slaninu na kostičky nebo pomleté škvarky chlapy vám utrhnou ruce
zdenka54
(upraveno)
12. 4. 2020, 11:59
Nejlepší ze všech, dělám i 3x týdně.
Mája V.
(upraveno)
23. 3. 2020, 19:29
Je opravdu moc dobrý!
nelly2
(upraveno)
14. 3. 2020, 9:16
Mohu dat cerstve drozdi? Nevíte kolik?
Marti W.
(upraveno)
14. 3. 2020, 9:22
@nelly2
Obecně 1 lžička sušeného droždí odpovídá 1/4 kostičce čerstvého droždí.
šamotka
(upraveno)
5. 2. 2017, 20:45
Vojtula
(upraveno)
28. 11. 2016, 21:34
ráda bych jej vyzkoušela, jde to i bez pekárny? Máte někdo vyzkoušené? ... jak postupovat? díky za radu
VERUNA2
(upraveno)
27. 11. 2016, 21:16
Zdravím,chleba super krásně nakynutý,jen bych se chtěla zeptat v jakém poměru míchat mouky ,aby byl chléb tmavější?Nečekala sem to ,ale cibule není vůbec poznat.Prostě
VERUNA2
(upraveno)
28. 11. 2016, 19:01
@VERUNA2
Dávala jsem méně hladké( asi o dvě lžíce) nahradila pšeničnou celozrnnou a žitné jsem dala taky méně a nahradila pšeničnou chlebovou.Chleba nakynul suprově,ale jak píší ostatní chleba je těžší není jak originální recept,ten je jako peříčko. Cibulka je taky super
edita2704
(upraveno)
5. 3. 2015, 7:21
Jani, včera jsem tento chlebík pekla. Chuťově je dobrý, nepropadl se,ale je takový těžký, hutný a moc nevykynul. Jestli to nebude tou žitnou moukou- dávávala jsem žitnou celozrnnou. Přišlo mi že jsem měla asi dát víc vody. Můžete napsat jaké mouk dáváte? Děkuji Edita
vlasson
(upraveno)
13. 2. 2015, 19:34
Jani,výborný chlebík,dala jsem 400 g hladké,100 g žitné,půl čerstvého droždí a byl moc dobrý Děkuji
duggi
(upraveno)
11. 1. 2015, 20:19
mnam
pupupu
(upraveno)
12. 11. 2014, 20:12
Jani,co máte za pekárnu? Máte nádhernej tvar,jako z trouby
ivi75
(upraveno)
29. 4. 2014, 9:29
dobrý deň-som velmi rada že ste sa podelili o tento Váš recept-lebo je skvelí.Včera som ho prvý krát upiekla a podaril sa eňňo ňuňňo-teraz som dala piecť znova-iba miesto cibule dám cesnak a pridám aj slnečnicové a tekvicové semiačka.
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 12. 2013, 1:50
nikibureska
(upraveno)
26. 12. 2013, 23:45
Jani, prosím, jaký program zapnout? Budu s pekárnou pracovat poprvé A mohu dát čerstvé droždí a kolik? Děkuji
Daanny
(upraveno)
7. 11. 2013, 15:16
Dnes jsem upekla a je úžasný děkuji za recept určitě budu dělat častěji
mirkaberkys
(upraveno)
31. 5. 2013, 14:59
Dobrý den, vyzkoušela jsem, jen jsem nedávala majoránku a cibuli, protože jsem si ho chtěla dát ráno s medem. Chutnal nám. Jen na něm asi nemám tak silnou kůrku jako vy. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4394562
Lennya
(upraveno)
31. 5. 2013, 13:58
Tak jsem dopekla taky tento chleba, chutově je opravdu výborný, akorát konzistencí je to spíš taková načechraná veka, tak nevím, jestli to tak mají všichni nebo mi to tak udělala naše pekárna...
babetta
(upraveno)
25. 3. 2013, 11:55
po zkoušení několika receptů ,je tenhle úžasný a právem patří u nás na 1 místo.Byt voněl jako bych pekla maso Určitě budu experimentovat a přidávat škvarky,česnek(na grilovačku)atd.Žádný ušák a skvělá chuť,děkuji