Rohlíčky s tvarohovou náplní
Potřebné ingredience
* 1/2 kg hladké mouky
* 1/2 kg polohrubé mouky
* trochu soli
* trochu cukru krystalu
* 1 Hera
* 12 lžic vlažného mléka
* 1 droždí
* 1 tvaroh,rozinky v rumu,puding,1vejce,3ks vanilkový cukr
* umletý mák
* povidla
Postup přípravy
Postup:
Připravíme si kvásek: Do zahřátého mléka (12 polévkových lžic) (musí mít teplotu kolem 40° C, tu poznáme podle toho, že je ještě příjemná, vyšší teplota by droždí „spařila") přidáme 3 kostky cukru, a rozdrobíme droždí.
Do mísy odvážíme ½ kg hladké a ½ polohrubé mouky, přidáme rozpuštěný tuk a kvásek azaděláme těsto. Vařečkou hněteme a přidáváme mouku tak dlouho, dokud se těsto nelepí ke stěnám mísy - trvá cca. 5 minut. Poté necháme vykynout 1/2 hod. Po 20 minutách znovu prohněteme a necháme kynout dál. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 bochánků, ty vyválíme do kolečka a rozkrájíme na 8 dílů.
Na kraje klademe tvarohovou nebo makovou náplň a srolujeme. Na plechu necháme rohlíčky cca 10 minout.
Postup přípravy makové náplně: Umletý mák spaříme mlékem, přidáme muškátový oříšek, rozinky v rumu. Možno zahustit nadrobeným piškotem.
Příprava tvarohové náplně: Tvaroh smísíme s malým množstvím mléka, aby „netekl", přidáme 1 sáček vanilkového cukru, 3 kapky citrónové šťávy (může být i koncentrovaná) a moučkový cukr dle vlastní chuti.
Dáme péci na 250°C a pečeme dozlatova. Pocukrujeme .
Přeji dobrou chuť
Připravíme si kvásek: Do zahřátého mléka (12 polévkových lžic) (musí mít teplotu kolem 40° C, tu poznáme podle toho, že je ještě příjemná, vyšší teplota by droždí „spařila") přidáme 3 kostky cukru, a rozdrobíme droždí.
Do mísy odvážíme ½ kg hladké a ½ polohrubé mouky, přidáme rozpuštěný tuk a kvásek azaděláme těsto. Vařečkou hněteme a přidáváme mouku tak dlouho, dokud se těsto nelepí ke stěnám mísy - trvá cca. 5 minut. Poté necháme vykynout 1/2 hod. Po 20 minutách znovu prohněteme a necháme kynout dál. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 bochánků, ty vyválíme do kolečka a rozkrájíme na 8 dílů.
Na kraje klademe tvarohovou nebo makovou náplň a srolujeme. Na plechu necháme rohlíčky cca 10 minout.
Postup přípravy makové náplně: Umletý mák spaříme mlékem, přidáme muškátový oříšek, rozinky v rumu. Možno zahustit nadrobeným piškotem.
Příprava tvarohové náplně: Tvaroh smísíme s malým množstvím mléka, aby „netekl", přidáme 1 sáček vanilkového cukru, 3 kapky citrónové šťávy (může být i koncentrovaná) a moučkový cukr dle vlastní chuti.
Dáme péci na 250°C a pečeme dozlatova. Pocukrujeme .
Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé