(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Výborná omáčka nejen na špagety
Potřebné ingredience
1,5 kg rajčat, 0,5 kg paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma), 8 stroužků ( menších) česneku, 3 velké cibule, 5 zrnek nového koření ( nebo mleté), 1 lžička pepře, 1 bobkový list, 1 lžička soli, 2 - 4 lžíce cukru, 3 lžíce octa
Postup přípravy
Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do skleniček a sterilujeme při teplotě 85 stupňů asi 20 min. Skvělé na těstoviny, na pizzu i na topinky i pod maso.
Já rajčata loupu a česněk krájím na malé kostičky, pokud to chcete mít více česnekové, přidávajte ho až ke konci
Já rajčata loupu a česněk krájím na malé kostičky, pokud to chcete mít více česnekové, přidávajte ho až ke konci
..
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fuell
(upraveno)
26. 8. 2012, 16:28
Dělala jsem již podruhé, a ještě jednu várku mám v plánu , díky za super recept, přidala jsem tam jeden rajský protlak, zakápla sojovkou a nastrouhala cuketu a v druhé dávce patizon