(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zadělávaný králík
Potřebné ingredience
1 králík cca 1,5 kg
15 dkg bůčku
12 malých cibuliček
3 dkg mouky
2 dcl bílého vína
2 dcl hovězího vývaru
stroužek česneku
2,5 dkg másla
20 dkg žampionů
bouquet garni, sůl, pepř
krajíčky bílého chleba opečené na másle
Postup přípravy
Králíka naporcujeme na malé kousky.
Bůček nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme. Do kastrolu dáme kousky králíka, opečeme dozlatova, zaprášíme moukou, necháme opražit dosvětla a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme narobno nasekaný česnek, bouquet garni, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 30 minut na mírném ohni. Pak přidáme cibuličky, kostičky bůčku a žampiony rozkrojené na poloviny a dusíme pod pokličkou dalších 30 minut.
Rozdělíme na talíře a podáváme s krajíčky bílého chleba opečenými na másle.
Bůček nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme. Do kastrolu dáme kousky králíka, opečeme dozlatova, zaprášíme moukou, necháme opražit dosvětla a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme narobno nasekaný česnek, bouquet garni, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 30 minut na mírném ohni. Pak přidáme cibuličky, kostičky bůčku a žampiony rozkrojené na poloviny a dusíme pod pokličkou dalších 30 minut.
Rozdělíme na talíře a podáváme s krajíčky bílého chleba opečenými na másle.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé