Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Králík v Římském hrnci.

0.0
Králík v Římském hrnci.

Potřebné ingredience

4 porce králíka,
200 g vypeckovaných sušených švestek,
400 ml růžového vína (nebo bílého),
2 bobkové listy,
sůl a pepř podle chuti,
špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek,
1 na jemno posekaný česnek,
200 g čerstvé smetany,
2 lžíce mouky,
2 lžíce másla,

Postup přípravy

Namočit hrnec.

Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit bobkové listy.

Přiklopit poklop hrnce a hrnec vložit do studené trouby. Tu nastavit na 200°C (plynovou na 6). Péct 1 hodinu a zalít vše smetanou.

Pomocí vidličky spojit mouku s máslem a vložit je do hrnce na zahuštění. Omáčku promíchat. Hrnec nechat odkrytý a ještě asi na 5 minut vložit do trouby.

Podávat s rýží, nebo bramborami a skleničkou stejného vína.

Omyté celé přibližně stejně velké brambory se mohou přidat do hrnce hned na začátku pečení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie