Domácí králík
Potřebné ingredience
králík,
slanina na prošpikování,
sůl,
pepř,
tuk,
cibule,
voda na podlití,
vepřová játra,
2 paličky česneku,
citron bez pecek,
hrst nakrájené petrželové natě,
2 PL hladké mouky.
Postup přípravy
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí.
Vepřová játra utřeme s česnekem, přidáme na malé kousky nakrájený vypeckovaný citron a petrželovou nať. Promícháme, potřeme polopečeného králíka a dopékáme. Podle potřeby podlijeme vodou.
Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Doporučená příloha:
houskový nebo bramborový knedlík, chlazená dvanáctka
Vepřová játra utřeme s česnekem, přidáme na malé kousky nakrájený vypeckovaný citron a petrželovou nať. Promícháme, potřeme polopečeného králíka a dopékáme. Podle potřeby podlijeme vodou.
Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Doporučená příloha:
houskový nebo bramborový knedlík, chlazená dvanáctka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé