Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou

0.0
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 kachna,
500 g jablek,
šťáva z jednoho citronu,
50 ml oleje,
300 ml drůbežího vývaru,
sůl,
pepř,
majoránka.

Rozinková omáčka:
200 g rozinek,
100 ml bílého vína,
300 ml výpeku z kachny,
1 lžíce cukru,
1 lžíce medoviny.

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a pokropíme citronovou šťávou, aby nezčernala.

Očištěnou kachnu osolíme, opepříme, uvnitř potřeme majoránkou, naplníme slupkami z jablek a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C a přeléváme směsí vývaru, medoviny a vína. Po upečení kachnu vyjmeme, necháme vystydnout, odstraníme slupky z jablek a vykostíme. Odebereme část výpeku na rozinkovou omáčku do jiné nádoby. Do pekáče se zbytkem výpeku vložíme jablka, posypeme majoránkou a nahoru položíme vykostěné porce masa. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minut.

Odebraný výpek svaříme do odpaření vody, vložíme rozinky spařené ve víně, přidáme zkaramelizovaný cukr a med. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Doporučená příloha:
Podáváme s pečenými bramborami nebo kroketami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie