(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Zapečený patizon (nebo cuketa)
Potřebné ingredience
patizon (můžeme nahradit cuketou), brambory, sůl, grilovací koření (nebo dle chuti), vegeta, sladká smetana, sýr (jakýkoliv-strouhaný nebo i plátkový), máslo
Postup přípravy
Patizon (nebo cuketu) si oloupeme a nakrájíme na plátky silné tak 1,5-2cm, dáme do pekáčku, který si vymažeme máslem, posypeme grilovacím kořením a vegetou (můžete dát co chcete za koření), na to naskládáme oloupané brambory nakrájené tak na čtvrtky, posolíme, zalijeme smetanou (nemusí být celá) a dáme do trouby, až jsou brambory měkké a začínají chytat barvu dám na ně sýr a dopeču do zlatava. Sýr dávám podle toho jaký mám např. strouhaný Eidam, ale posledně jsem dala i na plátky nakrájený hermelín a bylo to výborné. Nám to chutná i po studenu - zkuste, rychlé, dobré a v jednom hrnci :-) Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gretachen
(upraveno)
27. 10. 2009, 12:48
Už to podle Vás dělám asi po čtvrtý, a výborný .