Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pečená kachna obložená jablky

0.0
Pečená kachna obložená jablky

Potřebné ingredience

1 kachna, 60 g másla, 8 menších křehkých jablek, 1/2 hlávky zelí (nejlépe čerstvé), 1 cibule, 2 dl bílého vína, 1 lžíce rozinek, olej, sůl

Postup přípravy

Osolenou kachnu vložíme na pekáč, okmínujeme, podlijeme vodou a na oleji upečeme do měkka. Křehká nakyslá jablka seřízneme, vydlabeme, naplníme dušeným, ochuceným zelím, naskládáme do kastrůlku, do něhož jsme dali polovinu dávky másla a trochu šťávy z kachny a zvolna pečeme. Přitom dbáme na to, aby jablka příliš nezměkla a udržela si tvar. Kachnu rozdělíme na porce a obložíme plněnými jablky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie