SVATEBNÍ DORT S OKVĚTNÍMI LÍSTKY RŮŽÍ
Potřebné ingredience
Tááák hotovo. Váha 8,80 kg. Dort je pro jednu kamarádku, která se zítra vdává. Je přesně na její přání - čtverce, srdíčka a okvětní lístky růží.Je z 27 vajec, korpus mramorovaný, kakaový krém - 6 dávek, 2 kg banánů a potažený hmotou od Malátků - Irca ( Malátkovi jsou super, vřele u nich doporučuji nakupovat). Z té hmoty jsem měla trochu strach, protože jsem s ní nikdy nepracovala. Chuťově mi až tak nesedla( marcipán je marcipán a my už máme mlsné jazýčky), má sladkou škrobovou chuť, ale zas má čistě bílou barvu a to si nevěsta moc přála. Čtverce jsou velké 30,20,13cm - tak aby symetricky k sobě šly. Co mě mrzí je vztuha. Nevěsta chtěla čistě bílou perleťovou, jenže tu u nás neměli , je to hrozný jedna galanterie v okresním městě..... Tak jsem vzala tuto se vzorem, ale myslím, že ta klasická by byla lepší, nebo klasická lesklá červená. No, teď už je to jedno.
Postup přípravy
A malý z 5 vajec, 15 dkg mouky, 15 dkg cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžička pr.do peč., kakao.
Nejprve vyšleháte bílky s van.cukrem a polovinou mouč.cukru, pak se postupn zašlehávají žloutky a druhá polovina cukru. Nakonec se zašlehá olej a vypne šlehač. Postupně ručně vmícháte mouku s pr.do pečem. Oddělíte 1/3 a obarvíte kakaem a po vzoru Dášky a jejího receptu, dáváte do formy 2 lžíce světlého těsta a na něj 1 lžíci tmavého těsta. Těsto se samo rozlije - nemíchat.
Krém - 1 máslo, 1/4l mléka, 4 dkg gustinu, 15 dkg cukru moučky, rum. Máslo vyšleháte s cukrem, mléko uvaříte s gustinem na puding a za občasného míchání necháme vychladit. Vychlazený zašleháme s máslem a na konec dáme trochu rumu + kakao.
Korpus plníme krémen a banány, celé dortíky se potřou světlým krémem a nechají se pořádně vychladit. Je potřeba je mít pěkně zarovnané a vyhlazené a vychlazené.
Pak jsem válela hmotu - velký kus, tak, aby mi vznikla velká placka cca 0,3 -0,5cm tlustá(ne slabší, pak se trhá) Spotřeba byla 2,5kg - musíte mít alespoň 3 kg. Podsypávala jsem solamylem, aby se nelepila. A pak jsem ji dala na dort a vyhlazovala a vyhlazovala. No, je to jiné než s marcipánem v něčem lepší a v něčem horší. :)
Asi týden předem jsem z marcipánu připravila lístky a srdce. Lepila jsem bílou čokoládou.
víc z boku
ještě víc z boku
ze zadu
z druhé strany
lístky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé