(recept
si oblíbilo 153 návštěvníků)
Tvarohové koblížky
Potřebné ingredience
250 g tvarohu,
250 g polohrubé mouky,
2 vejce,
prášek do pečiva,
5 lžic mléka,
2 lžíce rumu,
1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
Všechno dáme do mísy a promícháme. Lžičkou vykrajujeme těsto a házíme do rozpáleného oleje. Hotové pocukrujeme.
P.S. Koblížky jsou nadýchanější, když těsto necháme chvíli (cca hodinu) odležet.
P.S. Koblížky jsou nadýchanější, když těsto necháme chvíli (cca hodinu) odležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
25. 2. 2020, 19:22
zanulik
(upraveno)
26. 1. 2010, 20:11
Dnes som vyskúšala Váš recept a je úúúžasný Ďakujem
bravja
(upraveno)
7. 1. 2010, 21:41
Byla fakt výborné. I to pro mě nepříjemné smažení stálo za to.
331975
(upraveno)
2. 7. 2009, 20:22
Leni také dělávám tyhle koblížky -vždy se po nich jen zapráší.Tvaroh lze nahradit i bílím jogurtem,zdají se pak jemnější. Eva
famfulka
(upraveno)
2. 7. 2009, 19:58
zdravím.tak tyhle kobližky moc dobře znám dělala jsem je když byli děti menši a super hlavně rychlovka je se ještě mužou přelít pudinkem teda řidkým
Reňa12
(upraveno)
27. 2. 2009, 18:18
Dobrý podvečer Leničko ,právě jsem dosmažila ty vaše suprové koblížky.Jsou mňamozní a jen a jen mizí. Jsou opravdu úžasné,děkuji za skvělý receptík reňa
dadiš
(upraveno)
2. 10. 2008, 15:43
právě se smaží a vypadají super vše OK,neodolala jsem a ochutnala a paráda to zas budu chodit chodit děkuji za recept
Alata
(upraveno)
28. 9. 2008, 21:17
vypadá to dobře
Gábi+ dvojčata
(upraveno)
19. 9. 2008, 11:14
zravna jsem je dosmažila a jsou neodolatelné ..TIP ještě jsem je naplnila povidly injekční stříkačkou děkuji za recept G+ +
Handulinka
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:05
Použila jsem kostu tvarohu (ne vaničku) a nedala ani kapku mlíka a přesto jsem měla těsto tak tekuté, že kuličky nešly ani náhodou vytvarovat. To tak má být?
garf
(upraveno)
2. 4. 2008, 0:18
@Handulinka
No u mě to bylo asi tím, že jsem dala moc rumu
garf
(upraveno)
2. 4. 2008, 0:17
@Handulinka
těsto má držet pohromadě a tak trošku se lepit. Nevím kde může být problém. Většinou se mi povedly, jenom naposled jsem do receptu moc nekoukala a to byly taky tekutější.
ivankas
(upraveno)
18. 2. 2008, 11:44
jsou bezvadný...dělám je i z kefíru,jogurtu nebo jen mléka a stačí i jen jedno vejce a aby nebyly tak nasáklé,dáám do těsta lžíci rumu a nechám chvíli odstát
(upraveno)
13. 1. 2008, 17:46
Prosím ten prášek do pečiva tam jde celí.Děkuji Venda
garf
(upraveno)
22. 1. 2008, 14:35
@
Omlouvám se všem, že píši tak pozdě, ale prostě nebyl čas. Prášek do pečiva dávám celý.
miskaspacirka
(upraveno)
10. 11. 2007, 23:34
Dobrý den,prosím vás dají se ty koblížky dělat i ve fritaku?Děkuji
garf
(upraveno)
9. 2. 2008, 0:05
@miskaspacirka
My jsme friťák nikdy neměli, ale myslím si že je smažení jako smažení. záleží na vás, jak s ním umíte pracovat. Pro mě by to byl asi kámen úrazu
petkule
(upraveno)
6. 11. 2007, 20:57
Tak tento receptík je a jen chválím!!! Musím říci,že u nás doma po chvíli nic nezbylo. Dík paní za plná bříška a prima receptík.
garf
(upraveno)
9. 2. 2008, 0:12
@petkule
Není zač, je to recept mojí mamky, tak jsem ho předala dál. Má ještě spostu zapsaných dobrůtek po babičče, tak až je vyzkouším, přidám.
stencon
(upraveno)
19. 9. 2007, 18:06
Dobrůtka, koblížky nejsou tak napté tukem jako normální. Jenom Vás musím ještě pochválit za Vaše krásné tvary. Já je měla spíš takové no... k nepopsání. . Jenom se nám zdáli suché, takže jsme je promázli marmeládkou a bezva
stramplicka
(upraveno)
14. 6. 2007, 14:52
Moc prosím o radu zkoušela jsem tyto koblížky, těsto bylo vynikající, ale já je neumím smažit Jsou to už třetí koblihy, které jsem zkoušela a vždycky je připálím, když osmahnu jen do zlatova tak jsou vevnitř nedodělané. Mám smažit nějak pod poklicí?! Jinak jsme je spapali i přičmoudlé a fakt jsme se olizovali
Vlasta V.
(upraveno)
14. 6. 2007, 15:19
@stramplicka
Luci,když smažím koblihy,tak v hodně rozpáleném oleji,že ani ruka nevdrží nad pánví.Po vhození koblihů hned přiklopím poklicí (aby se nafoukly) a pak je nechám chviličku dělat a pak je obrátím,aby se udělaly z druhé strany,ale poklici už nedávám,tak jsem snad nějak poradila
stramplicka
(upraveno)
4. 7. 2007, 16:18
@Vlasta V.
jééé...ta poklice bude kámen úrazu tu já nikdy nepoužila Moc děkuju za odpověď, teď už se určitě podaří
garf
(upraveno)
16. 9. 2007, 22:13
@stramplicka
Nevím jak je to s tou poklicí, budu muset taky vyzkoušet, ale dávám malé kousky těsta a vždy byly propečené i bez poklice.
Galdíci
(upraveno)
30. 5. 2007, 19:30
Já jsem je teď dodělala a teď dojedli Myslela jsem že budu mít něco k televizi večer a kde nic tu nic Ani vychladnout to nestačilo Zítra mám udělat prý další dávku,tak uvidíme.Super chutné ,super rychlé
Jandulka
(upraveno)
21. 2. 2007, 17:27
Výborné, dávám do nich ještě rozinky a obaluji je ve skořicovém cukru. Celá rodina mlaská blahem
garf
(upraveno)
9. 2. 2008, 0:08
@Jandulka
ted dnes se mi poprvé těsto moc nepovedlo a bylo tekutější, takže jsem z nich měla placičky, ale obalila jsem je v cukru a snědli se opět všechny. Opradu moc dobré, ale na druhý den už by to nebylo asi ono.
garf
(upraveno)
18. 2. 2007, 23:01
Děkuji všem za krásny komentáře a hlavně za spoustu nápadů na obměny, hlavně s tou marmeládou musím taky vyzkoušet Plníte je rozříznuté, nebo nějakou zdobičkou? Přeji všem dobrou sladkou chuť.
Sofie
(upraveno)
12. 2. 2007, 17:48
Leničko, před chvilkou dodělané Super rychlé a moc dobré Naplnila jsem je marmeládkou a půlku ještě posypala skořicovým cukrem Doufám, že něco zůstane na zítra Hned dám foto do alba )