(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Čína
Potřebné ingredience
500 g kuřecích stehenních řízků /z těch je to nejlepší, ale dá se použít i jiné../,
100 g žampionů na plátky,
hrst nakrájeného pórku,
2 lžíce kečupu,
3 lžíce sojové omáčky,
2 lžíce meruňkové marmelády,
1 lžíce koření patera vůní (lze koupit v krámku s kořením na váhu, ale už se prodává i v sáčku v obchodě),
škrob na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji orestujeme maso spolu s žampiony, přidáme sojovku, kečup, koření a marmeládu, dolejeme troškou vody. Podusíme do měkka (podle potřeby dolévám vodu). Dle chuti přisolíme /my už nesolíme/ a zahustíme škrobem (do trochy vychladlé šťávy rozmíchám škrob a naleju zpět). Nakonec přidáme pórek a necháme jen chvilinku povřít.
Příloha: nejlépe pečené brambory, ale chutná dobře i s bramborovou kaší, hranolkama či rýží!
Příloha: nejlépe pečené brambory, ale chutná dobře i s bramborovou kaší, hranolkama či rýží!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé