(recept
si oblíbilo 214 návštěvníků)
Buchta (cuketa) - perník z cukety
Potřebné ingredience
400g na hrubo nastrouhané cukety,
3 vejce,
180g moučkového cukru,
1 vanilkový cukr,
2 dcl oleje,
2 lžíce kakaa,
1/2 lžíce mleté skořice,
300g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva.
Postup přípravy
Vše smícháme a dáme péct. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem, ale já dávám čokoládovou polevu.
A chutná celé rodině. Dokonce i dědovi, tomu ale neříkáme, že je z cukety. Kdyby to věděl, tak to už z principu nejí. Ale takhle ...
A chutná celé rodině. Dokonce i dědovi, tomu ale neříkáme, že je z cukety. Kdyby to věděl, tak to už z principu nejí. Ale takhle ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenča50
(upraveno)
12. 9. 2020, 11:56
dnes upečeno, snad bude dobrý
1casper
(upraveno)
29. 9. 2017, 19:28
Luxusní Zkoušela jsem ho několikrát, a vždycky se mi srazil Tenhle je luxusní, nadýchaný, výborný. Děkuju za recept.
ChiaMoon
(upraveno)
9. 8. 2017, 9:38
Děkuji za výbornou buchtu. Mile mě překvapila a určitě udělám znova Monika M.
Vera N
(upraveno)
19. 7. 2016, 9:14
Nita2
(upraveno)
25. 8. 2014, 19:34
Děkuji za recept měla úspěch akorat mě se zdálo moc té skořice s perníkovým práškem příště zkusim přesně podle Vás
nadast
(upraveno)
27. 9. 2014, 16:28
@Nita2
Děkuji. Jsem ráda, že chutná nejen u nás doma
dadila
(upraveno)
25. 8. 2014, 18:54
Vynikající buchta ,jen mi ta potvůrka nějak nevyskočila .Asi jsem udělala někde chybu .Příště zkusím znova
nadast
(upraveno)
27. 9. 2014, 16:27
@dadila
Děkuji. Jsem ráda, že vám chutnala. Dělám ji vždy podle tohoto receptu a mám ji vysokou tak akorát.
Matin+Sisa
(upraveno)
27. 9. 2014, 16:05
@dadila
Petro,já dopekla před chvilkou,přesně podle receptu,ale taky ji nemám,tak vysokou,viděla bych to tak na 1,5 dávky ,jinak je fakt výborná
Kathleen9
(upraveno)
24. 8. 2014, 14:02
Výtečná buchta
nadast
(upraveno)
27. 9. 2014, 16:28
@Kathleen9
Děkuji. Jsem ráda, že chutná nejen u nás doma
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 3. 2014, 21:10
itiii
(upraveno)
24. 3. 2014, 19:59
Holinka
(upraveno)
16. 8. 2012, 17:41
Buchta je super, dala jsem do ní místo pečivového prášku prášek do perníku, jak už tady někdo radil a jenom 15dkg třtinového cukru a byla vyborná. Vršek jsem postříkala rozpuštěnýma ledovýma kaštanama.
Štefulka
(upraveno)
10. 8. 2012, 20:53
TIEŽ DAKUJEM ZA RECEPTÍK,INÚ CUKETOVÚ ANI NEPEČIEM,JE MOC MOC DOBRÁ
Světlana11
(upraveno)
7. 8. 2012, 12:43
Perfektní recept. Přidala jsem do ní malou skleničku s višňovou marmeládou a všem moc chutnala. Děkuji za super recept.
gabou
(upraveno)
4. 8. 2012, 17:18
DOBRÝ DEN, PO BUCHTĚ SE JENOM ZAPRÁŠILO. DĚKUJI ZA SUPER RYCHLÝ A VÝBORNÝ RECEPT!! GÁBI S VENDY
marky18
(upraveno)
5. 8. 2010, 23:55
Děkuji moc za tip, určitě vyzkouším . Markéta D
Anturka
(upraveno)
4. 10. 2009, 17:38
Dobrý den Právě tet jsem vytáhla buchtu z trouby je vynikající. muj nejmlačí syn jen řekl mnam, mnam, moc mu chutnala. zatim Zdenka
drban
(upraveno)
4. 9. 2009, 19:31
DOBRÝ DEN..DNES JSEM DĚLALA VAŠÍ BUCHTU Z CUKETY..MUSÍM VÁS POCHVÁLIT,JE VYNIKAJÍCÍ. ..ZDRAVÍ MÍLA
Pilatko
(upraveno)
30. 8. 2008, 15:00
Taky jsme vyzkoušeli a je výborný, vůbec ta cuketa tam není poznat. Měli jsme ho jen pocukrovaný (na moje chlapi už stačilo to kakao). Jen se mi zdálo že se tam toho oleje dává nějak moc, tak jsem dala půlku a úplně to stačilo. Díky za tip.
Ketty12
(upraveno)
26. 8. 2008, 14:52
Naďí děkuji za odpověď, píšete že to dáváte na klasický velký plech, no to sem taky dala a vůbec mi to nevyběhlo tak vysoký jako to máte vy na fotu, takže příště asi dám jen ty ingredience co tam patří, pááááááááááá mějte se Zdena.
Ketty12
(upraveno)
25. 8. 2008, 16:37
Naďí tak píšu jak sem slíbila upekla sem dala sem tam navíc hrnek ořechů, jen 1 lžíci kakaa, 3 lžíce rumu pro vláčnost a rozinky, moc dobrý to bylo ale příště to musím dát asi na menší plech nebo v tom větším to bylo dost nízké ale i tak už se to snědlo, jen bych ráda věděla při kolika stupních a jak dlouho to pečete, mějte se pěkně pa Zdena.
nadast
(upraveno)
26. 8. 2008, 0:02
@Ketty12
Zdeni, peču při 170-180 stupních, ale jak dlouho nevím. Prostě na to juknu, ale příště si to časově přeměřím. Já to dělám klasicky na velký plech.
Ketty12
(upraveno)
21. 8. 2008, 19:43
zítra vyzkouším a zkusím přidat hrnek vlašských nahrubo umletých ořechů a 2 až 3 lžíce rumu pak písnu jaké to bylo ale snad s tím nic nepokazím co myslíte?? pá mějte se