(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rychlokvašené okurky
Potřebné ingredience
nálev: 2 l 8% octa, 40 dkg soli, 30 dkg cukru, 8 l vody
Postup přípravy
Ze surovin svaříme nálev. Do sklenice narovnáme omyté a vidličkou propíchané větší okurky, proložíme koprem, přidáme 1-2 bobkové listy, křen a hořčičné semínko. Zalijeme nálevem teplým 60-70°C. Necháme v teple 3-4 dny a pak už jen ujídáme. Všimla jsem si, že tu není moc receptů na rychlokvašky, tak ho přidávám. Snad budou chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marz
(upraveno)
6. 7. 2009, 17:33
myslím že Jaruška má pravdu,alespon my je děláme taky tak. A už vůbec žádná teplá voda-jednou jsem dala a zhnilo to.
jbanca
(upraveno)
6. 7. 2009, 17:24
pravé rychlokvašky,nebo-li kvašáky se zalívají pouze slaným nálevem na 1l vody -4dkg.soli do 3l láhve se skládají větší okurky ,čerstvý kopr,višnový list,vinný list,křenový list,kousky křenu ,případně jedna feferonka se prokládají mezi okurky a zalejí slaným nálevem,viz výše a dají se na slunné místo přikryté na zhruba týden,dle velikosti okurek.To jsou pravé kvašáky ,žádný cukr a žádné vaření a už vůbec né ocet..Zkuste a uvidíte