(recept
si oblíbilo 66 návštěvníků)
Ferrero rocher - nepečené, jednoduché a rychlé
Potřebné ingredience
4 čokotatranky, čokoládový krém (Nejlépe Tesco), Nesolené arašídy, na namočení čokoládovou polevu
Postup přípravy
Tatranky nastrouháme (nejrychlejší je je hodit do mixeru), k tomu přidáme 6 lžic mírně roztopeného čokoládového krému a 50 g najemno nasekaných nesolených arašídů.
Ze směsi tvoříme kuličky, které namáčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec je ještě obalíme v nasekaných arašídech. Pokud je směs hodně řídká (to záleží na druhu nugety) lze zahustit mletými piškoty...
Ze směsi tvoříme kuličky, které namáčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec je ještě obalíme v nasekaných arašídech. Pokud je směs hodně řídká (to záleží na druhu nugety) lze zahustit mletými piškoty...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2013, 16:49
určitě také vyzkouším
Bejina
(upraveno)
15. 12. 2009, 19:25
dnes jsem dělala jsou výborné krásné vánoce
Eillee
(upraveno)
13. 12. 2009, 12:11
Koupila jsem arašídové horalky, ty asi ne, co? Čokotatranky tu neměli...
stencon
(upraveno)
13. 12. 2009, 19:31
@Eillee
Letos jsme taky míchali obyčejné tatranky, čokotatranky a horalky... Zkuste jenom horalky a dejte vědět.... dle mého ale bude ferrero i tak super
Gapka
(upraveno)
12. 12. 2007, 14:00
Jíťo, fantastický, opravdu obrovská dobrotka . Jen se chci ještě zeptat - poněvadž asi budu přidělávat , jakým způsobem nasekáte ty arašídy? Mohla bych je mít trochu menší podle mně, ale kdybych je namlela, tak to zas bude moc najemno Ale fantazie, jedna báseň. Díky, Gábi a kluci ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE
stencon
(upraveno)
12. 12. 2007, 14:07
@Gapka
mixér spraví všechno.... Chvilička a jsou SUPROVNÍ Jinak jsem ráda, že chutnali. Taky budu zítra dělat, jen ještě nevím z kolika dávek
amam33
(upraveno)
23. 12. 2006, 0:30
Je to vynikající,moc dobré a přitom jednoduché-super.doporučuji!!!
stencon
(upraveno)
23. 12. 2006, 13:07
@amam33
to jsem moc ráda, že vám to tak chutná. U nás je to taky číslo 1. Ostatní se můžou utlouct. Jen je toho pořád málo.
medonoska
(upraveno)
21. 12. 2006, 22:30
Já bych k tomu přidala tip. Schovávejte si z bonbonier ty důlkaté formy, co v nich jsou jednotlivé bonbonky a pak do toho ty dávejte. Jde to krásně ven, úplně samo to vyskočí. Pochopitelně po vychlazení
Motýl1
(upraveno)
19. 12. 2006, 13:23
Dobrý den, chtěla jsem se zeeptat jestli by tam mohly dát i jiné oříšky než arašídy. Díky za odpověď Ivča
stencon
(upraveno)
19. 12. 2006, 20:23
@Motýl1
vzhledem k tomu, že originální ferrero je z arašídů, tak se nedovedu představit jinou variantu, ale chce to vyzkoušet. Možná pražené lískáče, ale nezaručuji a nejspíš to bude chutnat úplně jinak. Arašídy mají moc specifickou chuť.
bubík4
(upraveno)
15. 12. 2006, 9:28
Prosím o radu, ten čoko krém je jako nutela nebo tak něco?? A jak ty kuličky co nejlíp namočit v té čokoládě?? Na lžičce nebo máte nějaký fígl?? Díky moc.
stencon
(upraveno)
16. 12. 2006, 15:01
@bubík4
Ano nutela, nugeta... každý tomu říká jinak. Nejlepší je ale tesco, protože je tužší. Já to zkoušela z dvoubarevné z Lídlu, a bylo to docela řídké, takže jsem to musela nechat ztuhnout v chladu. Kuličky jsem položila na lžičku naběračkou přelila čokoládou a pak rovnou do těch sekaných arašídů. Nebo je můžete hodit celé do čokolády a pak něčím vytáhnout, stejně se pak obalují celé v těch arašídech.
meggienka
(upraveno)
16. 12. 2006, 9:38
@bubík4
Nie je o sice moj recept, ale poznam ho z internetu. Ten coko krem je ako nutela, len tesco verzia je lacnejsia. Este som ho neskusala, ale napr. parizske rozky mocim do cokolady tak, ze ich dam najprv do chladnicky, aby boli studene(alebo na balkon, ked von zima) a potom si ich dam na vidlicku, ktoru ponaram do cokolady, ktoru mam v malom hrnceku, aby bol lepsi ponor. Dufam, ze som pomohla.