Fazolky na smetaně s vůni slaninky
Potřebné ingredience
TŘI PORCE: fazolky /sterilizované, mražené nebo čerstvé, je to fuk/ - já dala půlku pytlíku Bonduel, 1 malá cibulka, kousek slaniny /ne anglické, prostě té obyčejné/, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 bio zeleninová kostka /pokud nevaříte i pro děti, můžete dát vegetu nebo normální maggi kostku - zeleninový vývar/, 200ml šlehačky nebo smetany, pepř, ocet.
Postup přípravy
PŘÍLOHA - vařený brambor a vajíčko na tvrdo nebo vařené hovězí maso.
Tento recept se mi zdá daleko chutnější, než fazolky připravené jen jako povařené a zalité záklechtkou /smetana s moukou/. Omáčka je voňavá, výborná !!!!!!!!!!
Osmahneme slaninku a cibulku /to hnědé v hrnci je kůže ze slaniny, dala jsme jí tam, ať je to voňavější :-))
Zaprášíme moukou a zasmahneme
Zalijeme vodou, přidáme vegetu, maggi kostku - zeleninový bujón nebo prostě osolíme
Šlehačka a provaříme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé