(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zelný list u nás "HOLUBKY"
Potřebné ingredience
1kg Mletého masa, 1varnej pytlik rýže, hlávka zeli menší (já delám i s kapusty pak jsou i lepší), pytlik kysaného zelí, 1 vejce, špetku strouhanky,sůl, pepř, rajskej protlak , sádlo, jako přílohu bud brambor nebo chléb
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme rýži podle návodu(necháme vychladnout), pak zelí nebo kapustu vcelku uvaříme v osolené vodě též do měkka a počkáme až vše vychladne.Mezitím vložíme do mísy maso, sul, pepř, vejce ,strouhanku a vychladlou rýži. Do pekáče poklademe plátky sádla, na nej odkapané kys. zelí a nakrájené kousky zelíčka co nám zbyla z hlávky .Od vychladlého zeli postupně odlupujeme listy a do nich pekne balíme připravenou směs z masa ( vypadá to pak jako zakuklená larva:o))) balíčky pak klademe na pekáč pěkně vedle sebe, potřeme rajským protlakem nebo kečupem, a pečeme na 200 stupnu asi tak hodinu a pul,holubky musí být na povrchu pěkně opekléé tak během pečení podlevejte vodou a starejte se o ne jako o sekanou, vytvořite si pak dobrý sosík na brambory. Přejeme dobrou chut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S až budu dělat určitě doddám fotečky protože u nás jsou velmi oblíbenéé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé