(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou
Potřebné ingredience
1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete.
2. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
3. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.
2. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
3. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé